Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Metodă inedită și dinamică de dezvoltare intelectuală a copiilor. Acum și la Chișinău!

Metodă inedită și dinamică de dezvoltare intelectuală a copiilor. Acum și la Chișinău!

Ați auzit vreodată de speedcubing? Dar de cubul lui Rubik? Dacă nu ați avut unul niciodată, ceea ce pare incredibil, oricum la sigur cunoașteți cum arată cubul acesta de diferite culori. Păi iată, Cubul Rubik este cea mai populară metodă de joacă printre copii și adolescenți, dar care îi captivează și pe maturi. Școala de calcule mintale Soroban ne oferă oportunitatea ca în perioada vacanței de vară să ne ducem copiii la „antrenamente” pentru creier. Mai exact, metoda speedcubing este învățată cu succes la Școala de calcule mintale Soroban unde copiii de vârstă școlară, de la 7 ani, pot deveni mai inteligenți, pot petrece extraordinar timpul și învăța să-și utilizeze capacitățile mentale cât mai eficient.

Beneficiile cubului Rubic:

- în procesul de rezolvare a Cubului Rubic se „antrenează” foarte bine creierul, copilul învață astfel să ia decizii, să-și planifice acțiunile, să găsească rezolvare pentru probleme etc.;

- lucrul fizic cu cubul dezvoltă motorica fină a copilașului, deoarece mișcarea tuturor bucăților cubului necesită un anumit efort;

- se antrenează foarte bine inclusiv și memoria copilului, căci s-a demonstrat că începătorii memorizează 8 combinații făcute cu cubul, iar jucătorii avansați memorizează chiar și 200 de combinații;

- fiecare părinte își dorește un copil independent și care se poate descurca foarte bine în orice situație, păi iată, un joc ce pare simplu la prima vedere – Cubul Rubic, îl ajută pe copil să analizeze și în baza analizelor să ia deciziile.

Antrenorii Școlii de calcule mintale Soroban subliniază că nu degeaba propun orele de speedcubing în perioada de vară. Este timpul cel mai potrivit pentru astfel de activitate, care în combinație cu lecțiile de calcul mintal tot din cadrul Școlii Soroban, vor permite educarea unei personalități geniale.

Curiozități despre Cubul Rubic:

1. Creația sculptorului și profesorului de arhitectură din Ungaria, Erno Rubik, era destinată studierii geometriei tridimensionale.

2. Cubul Rubik a fost declarat jucăria anului în 1980.

3. Autorul acestei construcții a rezolvat acest puzzle timp de o lună.

4. Un robot a reușit să rezolve Cubul Rubic în 3,2 secunde, iar o fetiță de 3 ani din China – în mai puțin de 2 minute.

5. Cel mai rapid timp înregistrat la Școala Soroban este de 1 minut.

Apropo, anume la Școala de calcule mintale Soroban s-a decis combinarea calculului mintal cu rezolvarea Cubului Rubik. De aceea, cursul, care durează o lună, le va permite copiilor să descopere pentru sine o lume nouă și foarte captivantă.

Cursul de speedcubing durează o lună, cu câte 2 ore pe săptămână, iar costul este de 800 de lei și cubul profesional cadou.

 

Încă o propunere interesantă de la Școala de calcule mintale Soroban în Moldova este intensivul de vară. Ne place vara fiindcă ne odihnim, iar copiii o adoră fiindcă mai și scapă de orele de la școală. Însă dacă în această perioadă micuții nu fac niciun fel de efort intelectual, creierul lor pur și simplu va deveni leneș.

Iată de ce Școala Soroban de calcule mintale Moldova a dezvoltat un curs intensiv de calcul mental. Copilașii din primele clase pot învăța aici a calcula rapid și eficient în minte imaginându-și instrumentul numit „soroban”. E foarte interesant și chiar eficient. Antrenorii Școlii au făcut o demonstrație în cadrul unui eveniment organizat de Odoraș și atât organizatorii, cât și spectatorii, au rămas surprinși de cât de ușor pot fi făcute calcule destul de complicate. Suntem siguri că astfel matematica poate deveni una din disciplinele preferate pentru micuți.

Deci, intensivul de vară este, logic, un curs intensiv, într-o lună copilul trece ceea ce de obicei la Școala de calcule mintale Soroban se învață timp de 2 luni. Costul intensivului este de 1600 de lei în lună. Iar al 2-lea copil beneficiază de 30% reducere.

Vara oricum școala lucrează și în regim normal, deci și pentru cei mai mici sunt ocupații. Școala are grupe în română și rusă, și are 2 filiale: bd. Ștefan cel Mare, 141/1 of.3 și str. C. Brâncuși, 110, of. 28.

Mai multe detalii puteți afla la numerele de telefon: 060935935 ‎și 060945945, sau la adresa de mail kishinev@soroban.md, sau pe pagina de Facebook.

Pentru cei interesați din stânga Nistrului, Școala are filială și la Tiraspol. Despre Școala de calcule mintale mai puteți citi și AICI. 

Share:

Articole recomandate