Alimente pe care neapărat trebuie să le consumi primăvara
- 2017-03-09
- 4298
Odată cu sosirea primăverii, organismul nostru devine mult mai sensibil, iar o alimentație sănătoasă, însoțită de câteva alimente de bază, ne pot ajuta să devenim mai energici și să combatem astenia.
Urzicile
Urzica are vitaminele A, B1, B2, C si K, dar și beta caroten, calciu și zinc, și este o plantă care funcționează ca un bun antioxidant, perfect pentru detoxifierea de primăvară. Urzica ajută la curățarea sângelui, a ficatului, a rinichilor și elimină metalele grele din organism, datorită conținutului său important de vitamine, minerale și aicizi esențiali. Datorită substanțelor antihistaminice, antiastmatice și antiinflamatoare, pe care urzica le conține, ea este un leac foarte bun pentru tratarea rinitei alergice și a astmului alergic.
Spanacul
Bogat în substanțe nutritive, spanacul oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cești. În plus, spanacul oferă 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optimă de sănătate. Prin consumul de spanac, o persoană poate acumula și fier, calciu, acid folic, vitamina K și fibre.
Ridichile
Ridichile sunt și o sursă importantă de vitamina B, calciu, magneziu, cupru și mangan. De asemenea, conțin cantități mari de fibre alimentare și acid folic. Ridichile pot fi folosite ca tratament eficient împotriva mușcăturilor de insecte, ințepăturilor de albine, viespi etc. Zeama lor ajută de asemenea la reducerea durerii, umflării și calmează zona mușcată.
Foto simbol: aidamollenkamp.com