Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

5 greșeli de evitat pentru un aer proaspăt la tine acasă

5 greșeli de evitat pentru un aer proaspăt la tine acasă

Diversele obiceiuri din rutina de acasă, de la felul în care aranjezi dormitorul dimineața, până la cum usuci prosopul, după duș, pot influența calitatea vieții. De aceea, anumite detalii pot face diferența, mai ales atunci când este vorba despre sănătatea ta. Mai departe, îți prezentăm 5 greșeli pe care să le eviți, pentru a te bucura de un aer plăcut, chiar la tine acasă.

1. Nu usuci corect hainele

Uscarea hainelor este una dintre activitățile comune din viața de acasă. Deși pare simplu de făcut, este important să acorzi atenție anumitor detalii. De exemplu, în cazul în care le usuci într-un spațiu închis, acest lucru va duce la creșterea umidității. Iar pe termen lung, poate avea consecințe neplăcute, precum apariția mucegaiului.

De aceea, este recomandat să întinzi hainele pe balcon sau într-o altă cameră și să folosești un dezumidificator camera, cu un consum mic de energie. Ideal este să alegi un model combo, prevăzut și cu filtru HEPA, pentru a elimina sporii de mucegai, praful, precum și alte particule poluante.

2. Nu aerisești camerele

Aerul poluat de afară este, probabil, principalul motiv pentru care eviți să lași geamurile deschise o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, este indicat să aeriseștei locuința în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara, timp de câteva minute. Astfel, vei evita apariția mucegaiului și vei împrospăta aerul. În plus, ai grijă să scuturi periodic așternuturile, păturile și covoarele.

Este posibil să ai ceva mai mult praf în casă, dar cu o întreținere minimă, îl vei elimina destul de ușor: săptămânal, folosește aspiratorul și șterge suprafețele. Dacă praful este încă persistent, atunci elimină particulele cu ajutorul funcției de purificare a dezumidificatorului tău.

3. Nu folosești hota

Hota este de ajutor atunci când gătești, deoarece are rolul de a elimina fumul, aburul și mirosurile neplăcute. În plus, previne acumularea de grăsime pe diferitele suprafețe din bucătărie, așa că, la final, vei curăța mai ușor blatul și obiectele folosite.

Dacă bucătăria ta este separată de living, atunci pregătește mâncarea cu ușa închisă și aerisește bine la final. În cazul în care ai un open space, folosește un purificator de aer. Un alt truc este să fierbi într-un vas apă și bicarbonat de sodiu, deoarece acest amestec poate să absoarbă o parte din mirosurile neplăcute.

4. Nu cureți coșul de gunoi

Gunoiul devine o sursă de mirosuri nedorite, cu atât mai mult atunci când arunci lichide și resturi alimentare. De aceea, este important să sortezi corespunzător deșeurile, pe diverse categorii, dar și să golești coșurile atunci când este nevoie. Alege modele ușoare, prevăzute cu capac, dintr-un material rezistent, potrivit în spațiile cu umiditate ridicată.

Totodată, spălarea periodică a coșului de gunoi poate să prevină apariția mirosurilor, dar și dezvoltarea bacteriilor. După ce s-a uscat, îl poți reîmprospăta dacă pui în el coajă de lămâie sau bicarbonat de sodiu.

5. Nu folosești substanțe blânde

Ingredientele din produsele de curățare pot încărca aerul din casă, iar acest lucru poate fi un factor iritant, mai ales în cazul persoanelor predispuse la alergii. De aceea, orientează-te, pe cât posibil, către produsele cu substanțe mai blânde, precum zeama de lămâie, oțetul sau bicarbonatul. Găsești pe internet diverse variante de a pregăti acasă soluția de care ai nevoie sau o poți cumpăra dintr-un magazin de specialitate. Totuși, dacă este nevoie să folosești detergenți puternici pentru anumite suprafețe, asigură ventilația camerei. Lasă geamul deschis atunci când faci curățenie, iar la final, aerisește bine.

Fără să-ți dai seama, anumite obiceiuri îți pot influența pe termen lung sănătatea. Prin urmare, este de ajutor să cunoști acele mici detalii care pot face diferența în ceea ce privește calitatea aerului de acasă. Astfel, vei face schimbările necesare și vei menține un mediu plăcut în locuința ta. Tu ce plănuiești să faci diferit?

Share:

Articole recomandate