Un film emoționant pentru părinți – Gifted (Înzestrată)

Un film emoționant pentru părinți – Gifted (Înzestrată)

 

Recent am descoperit filmul „Gifted” (Înzestrată), apărut anul curent, și ne-am gândit să-l recomandăm tuturor părinților, dar nu numai. De ce părinților? Fiindcă dezbate tema educației și creșterii unui copil special. Vă îndemnăm să-l priviți cu toată familia – mai ales dacă aveți copii de vârsta școlară. Dar credem că vor fi emoționați și părinții care au copiii încă foarte mici.

Mai jos vă oferim o recenzie a filmului și spotul de promovare. Suntem siguri că veți avea o plăcere deosebită când îl veți privi.

Într-un mic oraş din apropiere de Tampa, o fetiţă în vârstă de şapte ani pe nume Mary Adler (Mckenna Grace) arată un talent remarcabil la matematică încă din primul ei an de şcoală. Deja stăpâneşte calcule matematice avansate, lucru care o impresionează foarte tare pe profesoara ei, Bonnie Stevenson (Jenny Slate). Mary primeşte o bursă pentru a merge la o şcoală privată pentru copiii cu talente deosebite. Cu toate acestea, unchiul ei şi tutorele „de facto” al fetei, Frank (Chris Evans), refuză această ofertă.

Bazându-se pe experienţele similare ale familiei sale cu astfel de şcoli, el se teme că Mary nu va putea avea şansa de-a creşte ca un copil „normal”. Ulterior se pare că mama lui Mary, Diane, a fost la rândul ei o matematiciană foarte bună şi era dedicată rezolvării problemei Navier-Stokes (una dintre şapte probleme nerezolvate) înainte de a se sinucide atunci când Mary avea doar şase luni de viaţă. Din acel moment, Mary a fost crescută de către Frank.

Mama înstrăinată a lui Frank şi bunica maternă a fetei, Evelyn (Lindsay Duncan), caută să obţină custodia fetei şi să se mute cu ea în Massachusetts, deoarece este de părere ca Mary poate fi un talent cum există doar unul la un milion în materie de matematică şi acest talent trebuie dezvoltat în continuare pentru a deveni o mare matematiciană. Totuşi, Frank nu este de acord şi crede că sora lui şi-ar fi dorit ca Mary să meargă la o şcoală normală şi să aibă copilăria de care ea n-a avut parte.

 

 

 

Modul în care micuța Mckenna Grace joacă rolul lui Mary este impresionat. Iar pe alocuri, discursurile ei pot stoarce lacrimi și de la cel mai rece om. Priviți acest film în cadrul familiei și veți ajunge să vă adresați anumite întrebări privind educația copiilor și care sunt prioritățile în viață.

 

Informații: filme-bune.net; youtube.com

Foto: youtube.com

Adaugă comentariu