Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

30 de cazuri de gripă au fost înregistrate în ultima săptămână în țară

30 de cazuri de gripă au fost înregistrate în ultima săptămână în țară

Specialiştii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au înregistrat în ultima săptămână 30 de cazuri de gripă, comunică MOLDPRES. Conform datelor ANSP, în această perioadă medicii au înregistrat circa 83 195 cazuri de infecţii respiratorii acute.

Specialiştii susţin că nu există motive de îngrijorare, deoarece numărul infecţiilor respiratorii înregistrate este mai mic cu circa 8% decât în perioada similară a anului trecut. Ei amintesc că cea mai eficientă metodă de protecţie împotriva virusului gripal este vaccinarea.

Totodată, pentru evitarea îmbolnăvirii, epidemiologii recomandă populației să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze medicului la apariţia primelor simptome de boală. De asemenea, este necesar de a evita contactul bolnavilor cu femeile gravide, persoanele imuno-compromise, bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni cronice ale aparatului respirator, diabet zaharat şi obezitate.

Potrivit datelor ANSP, în luna decembrie gripa a făcut o victimă. O minoră de 14 ani din Cahul, revenită cu părinţii din Marea Britanie, şi-a pierdut viaţa în urma complicaţiilor survenite după infectarea cu gripă.

 

Foto simbol: nikatv.ru

Share:

Articole recomandate