Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Numărul de cazuri de gripă și a altor infecții respiratorii din Republica Moldova, începe să scadă

Numărul de cazuri de gripă și a altor infecții respiratorii din Republica Moldova, începe să scadă

Numărul cazurilor de gripă sezonieră, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și infecţii respiratorii acute severe, se află în descreștere.

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Sănătății, în săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie, au fost înregistrate 10 074 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 8,8 % mai puține în comparație cu săptămâna precedentă, 65 – gripă sezonieră, față de 103 cazuri, câte au fost săptămâna anterioară, și 358 – infecții respiratorii acute severe.

Totodată, numărul internărilor s-a micșorat cu circa 14%, în raport cu săptămâna precedentă. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost spitalizate cu gripă 37 de persoane și cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 246 de persoane. De asemenea, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă sau alte infecții respiratorii acute.

În total, în sezonul rece, au fost confirmate 1 442 de cazuri de gripă, 181 276 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 7 561 de infecții respiratorii acute severe.

 

Sursa foto: Sfatul medicului (imagine simbol)

Share:

Articole recomandate