Gripa în timpul sarcinii: cum o tratăm
- 2023-10-20
- 1118
Femeile însărcinate trebuie să aibă mai multă grijă de ele în perioada sezonului rece, pentru a evita răceala și gripa. Dacă urmează să devii mămică, trebuie să ții cont de câteva lucruri care te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta.
Gripa este o boală care nu reprezintă o mare amenințare, dar poate dura câteva zile. Desigur, nu trece fără să lase consecințe. Copiii și persoanele vârstnice reacționează diferit față de persoanele adulte.
Prevenția este considerată cel mai bun remediu împotriva gripei
Atât timp cât bebelușul crește, el ocupă mai mult spațiu în pântece și pune presiune asupra plămânilor, ceea ce provoacă probleme de respirație, iar inima funcționează într-un ritm mai redus. Așadar, viitoarele mame sunt mai predispuse la răceli sau la virusurile respiratorii.
Cum să previi gripa, în timpul sarcinii?
Potrivit studiilor, există aproximativ 8 tipuri de virusuri care pot duce la o răceală, cum ar fi gripa, care este foarte frecventă la femeile însărcinate. Pentru a preveni complicațiile, cum ar fi afectarea plămânilor sau pneumonia, este esențial să fii tratată la timp de un specialist. De fapt, chiar dacă gripa nu a fost legată de modificări ale fătului, unii experți spun că poate duce la naștere prematură sau poate afecta greutatea copilului naștere.
Iată cum poți preveni gripa:
- Bea multe lichide: alege apă proaspătă sau sucuri naturale. Aceste băuturi vor ajuta la creșterea nivelului de vitamine și minerale.
- Ori de câte ori ai ocazia, odihnește-te și evită situațiile stresante.
- Menține o dietă echilibrată care să includă legume, fructe și alimente bogate în fibre, astfel încât să ai resursele necesare pentru a face față virusurilor.
- Redu consumul de cofeină și lasă deoparte toate obiceiurile proaste, cum ar fi fumatul.
Remedii pentru tratarea gripei
Febră ușoară, congestie nazală, tuse, dureri în gât, frisoane, pierderea poftei de mâncare și dureri de cap sunt câteva dintre simptomele la care sunt expuse femeile însărcinate.
Dacă ai dureri în gât și tușești mult, îți va face bine să bei un ceai fierbinte cu lămâie și miere. Gargara cu apă sărată este, de asemenea, o idee bună.
Pentru a ameliora congestia nazală, pune câteva picături de ulei de eucalipt pe un șervețel și inspiră de câteva ori.
Inhalarea aburului este excelentă pentru curățarea căilor respiratorii. O altă opțiune este să pui apă fierbinte într-un recipient și să inspiri aburul care se eliberează.
Mergi la un control medical imediat cum observi că starea ta de sănătate se modifică.