Alerta cu bombă la Aeroportul Chișinău a fost falsă

Alerta cu bombă la Aeroportul Chișinău a fost falsă

Alarma cu explozive s-a dovedit a fi falsă. În prezent, se întreprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica și reține persoana care a amenințat Aeroportul, scrie tvrmoldova.

Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău și-a reluat activitatea în regim normal, informează Poliția de Frontieră, scrie tvrmoldova.

ȘTIREA INIȚIALĂ

În jurul orei 07:10, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău au fost alertați despre o posibilă minare a Aeroportului.

Imediat  după primirea informației, angajații Poliției de Frontieră au anunțat  toate entitățile care prestează servicii în aeroport în vederea sporirii  măsurilor de securitate, la fel au fost mobilizate toate echipele de  intervenție ale serviciilor specializate ale MAI: IP Botanica,  

Departamentul Situații Excepționale Serviciul Bomb-Tehnic și altele. Concomitent,  în baza mesajului primit, a fost creat un grup de documentare a  situației, format din ofițerii de investigații și ofițeri de urmărire  penală ai Poliției de Frontieră care au demarat acțiuni de identificare a  celui care a semnalat existența explozivelor. 

Toți călătorii au fost evacuați din Aeroport pe durata verificărilor, în vederea securității acestora.

 

 

Sursa foto: Diez.md

Adaugă comentariu