Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Atenție! Cod galben de rujeolă în țară

Atenție! Cod galben de rujeolă în țară

Autoritățile au instituit cod galben de rujeolă, după ce anul acesta au fost înregistrate două cazuri de îmbolnăviri cu rujeola.

Primul caz a fost înregistrat la un copil de 10 ani din orașul Chişinău, care a contactat boala după o vacanţă în Bukovel, Ucraina, iar al doilea caz a fost confirmat, la 23 ianuarie la o persoană cu vârsta de 18 ani, din orașul Bender.

În 2018, în total, au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă. O creștere a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în perioada 01.08-31.08.2018, fiind înregistrate 234 de cazuri confirmate de rujeolă.

Responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează că pe pe întreg teritoriul țării se menține Cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei, dar cu același grad sporit de vigilență.

Rujeola poate fi prevenită doar prin vaccinare. În Moldova, vaccinarea este efectuată cu vaccin combinat contra rujeolei, oreionului şi a rubeolei (ROR), la vârstele de un an, 6-7 ani, 14-15 ani. Vaccinarea este gratuită.

Foto simbol: elmostrador.cl

Share:

Articole recomandate