Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Atenție, revine rujeola! 40 de cazuri noi doar în ultimele 2 luni

Atenție, revine rujeola! 40 de cazuri noi doar în ultimele 2 luni

65 de cazuri de rujeolă au fost confirmate pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului curent. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, 40 dintre acestea s-au înregistrat în lunile iunie și iulie, transmite Radio Chișinău.

În municipiul Chișinău au fost raportate 35 de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă, la Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni, Edineț, Stefan Vodă și Glodeni – câte un caz.

20 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au revenit din străinătate. 

Pe parcursul anului 2018 au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă.

Rujeola este de 6 ori mai infecțioasă ca gripa și poate dezvolta complicații grave, cum ar fi: infecția urechii, pneumonie, surditate permanentă, encefalită sau chiar deces. Rujeola se răspândește foarte rapid în interiorul și în afara comunităților, dacă nu este menținută imunitatea de grup ce poate fi obținută prin vaccinare. Vaccinurile împotriva rujeolei sunt sigure și eficiente. Acestea fiind supuse unor teste riguroase și au un raport de siguranță foarte bun după 50 de ani de utilizare. Trei doze de vaccin împotriva rujeolei oferă aproximativ 100% protecție împotriva rujeolei. Calendarul vaccinării în Republica Moldova prevede administrarea a 3 doze  de vaccin ROR (rujeolă, oreion, rubeolă), la vârstele de 1 an, 6-7 ani și 15-16 ani.

Share:

Articole recomandate