Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Campanie de informare a copiilor despre securitatea rutieră

Campanie de informare a copiilor despre securitatea rutieră

În scopul prevenirii altor evenimente tragice pe drumurile din țară, Ministerul Educației a lansat o campanie de informare a copiilor despre securitatea rutieră, scrie agrotv.md. 

Mai exact, în martie, instituțiile de învățământ general, centrele de tineret și instituțiile de învățământ extrașcolar, vor desfășura acțiuni de informare a elevilor și a părinților despre securitatea rutieră. Acțiunile vor fi organizate cu suportul Inspectoratul de poliție, Centrele de sănătate și a Serviciului de salvatori și pompieri.

Astfel, elevii vor fi instruiți despre cum trebuie să traverseze corect străzile în calitate de pietoni, să nu poarte căști audio și să nu fie concentrați la telefon când trec strada, să nu alerge pe trecerea de pietoni și să se asigure înainte să traverseze.

Totodată, Ministerul Educației mai menționează că orele de circulație rutieră sunt parte a curriculei la disciplina Dezvoltarea personală, ceea ce înseamnă că, la începutul fiecărui an de studiu, va avea loc decada circulației rutiere.

Acțiunile de informare au scopul să responsabilizeze, inclusiv copiii care circulă cu bicicletele sau trotinetele.

 

Sursa foto: agrotv.md

 

Share:

Articole recomandate