Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Detalii în cazul medicului Vadim Scarlat: Ar fi oferit 2 mii de euro ca să scăpe de un dosar privind decesul unui nou-născut

Detalii în cazul medicului Vadim Scarlat: Ar fi oferit 2 mii de euro ca să scăpe de un dosar privind decesul unui nou-născut

Procurorii vor cere astăzi mandat de arestare preventivă pe numele medicului Vadim Scarlat. Acesta este învinuit că i-ar fi transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar, 2 mii de euro ca acesta să ia o decizie favorabilă într-un dosar în care medicul are calitatea de învinuit, scrie sanatateinfo.md.

Scarlat era acuzat de neglijență în acordarea asistenței medicale în urma căreia a decedat un nou-născut. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză separată în cadrul unei comisii de medici care a oferit alte concluzii.

Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat. Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat. 

 

Informații: sanatateinfo.md

Foto simbol: stiri.md

Share:

Articole recomandate