Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Dosar penal pornit pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din Chișinău

Dosar penal pornit pe neglijenţă în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din Chișinău

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, informează că, urmare a autosesizării organului de urmărire penală, la 14 mai 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal, scrie tvrmldova.

Amintim că, la 14 mai 2022, o fetiţă în vârstă de un an, a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în parcul „Alunelul”, situat pe str. Calea Ieșilor din mun. Chișinău.

Minora  a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii din Chișinău, însă urmare a leziunilor corporale primite aceasta a decedat în seara aceleiaşi zile.

Prin urmare, la această etapă, urmărirea penală este în plină desfăşurare, la moment fiind efectuate mai multe acţiuni de urmărire penală, respectiv la apariţia unor informaţii relevante pentru opinia publică, Procuratura va reveni cu actualizări pe acest caz.

 

Sursa foto: radiochisinau.md

Share:

Articole recomandate