Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(UPDATE) Trei copii, dintre care unul doar de o lună, și-au pierdut viața într-un incendiu în raionul Glodeni

(UPDATE) Trei copii, dintre care unul doar de o lună, și-au pierdut viața într-un incendiu în raionul Glodeni

Trei copii au decedat într-un incendiu din satul Danu, raionul Glodeni. În această noapte, Serviciul de Dispecerat Nord a fost alertat despre izbucnirea incendiului.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, salvatorii stabilind că o casă de locuit este cuprinsă de  flăcări. În timpul intervenției de stingere, pompierii au depistat în interiorul locuinței, corpurile neînsuflețite a trei minori, două fete și un băiat cu vârstele de 7 ani, 4 ani și al treilea copil de o lună.

Circumstanțele izbucnirii incendiului și cauza urmează să fie cercetate și stabilite, organele de drept cercetând alte date și cauza decesului celor trei minori. Solicitată de Odoraș, Diana Țuțu, ofițer de presă la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a menționat că se cercetează de ce copiii erau singuri acasă.

(UPDATE) Părinții celor trei copii erau acasă. Primarul localității, Mihai Ursu, a declarat pentru IPN că, din câte se cunoaște, familia a fost la o mănăstire, iar când s-au întors tatăl și copiii au mers la culcare. Femeia a rămas cu treburi prin curte. Când a văzut că arde casa a strigat după ajutor. Bărbatul a ieșit să vadă ce se întâmplă, iar când a înțeles flăcările erau prea mari și nu a mai putut să intre să-și salveze copiii.

Edilul a mai spus că locuința în care stătea familia era închiriată – o cameră cu sobă, în care dormeau toți cei cinci membri ai familiei. Flăcările s-au extins foarte repede și au mistuit construcția în întregime, au rămas doar pereții. Preventiv s-a stabilit că focul a pornit de la sobă. Autoritățile locale vor ajuta familia cu bani ca să-i înmormânteze pe cei trei copii și vor identifica un spațiu de locuit pentru părinți.

Educatorii de la grădinița din localitate spun că familia nu era una vulnerabilă. Cel mai mare copil, fetița de șapte ani, a frecventat grădinița și era un copil ascultător. Pe cel de-al doilea copil, un băiat de patru ani, părinții nu au vrut să-l dea la grădiniță. Femeia era în concediu de maternitate cu cel de-al treilea copil.

 

 

Foto: dse.md

Share:

Articole recomandate