Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Este sau nu vinerea de înaintea Paștelui zi scurtă la grădinițe?

Este sau nu vinerea de înaintea Paștelui zi scurtă la grădinițe?

Într-un grup destinat părinților, o mămică a încercat să găsească răspunsul la dilema dacă ziua de 6 aprilie este considerată a fi cu regim de lucru scurt în cazul grădinițelor din capitală, ținând cont de faptul că este în ajun de Paște. Răspunsurile, însă, au fost pe atât de diverse pe cât de multe grădinițe sunt.

Dacă unii părinți au fost anunțați că vineri vor fi nevoiți să-și ia copiii de la grădiniță la ora 17.00, alții la 16.00 sau chiar 15.00, unii  au menționat că se conduc după vechiul regim de lucru, fără nici o schimbare.

„La noi până la 3 gr.67.”

„Până la 16:00. E zi scurtă!”

„La noi până la 17.00, cine poate.”

„Trebuie să menţionăm că durata muncii zilnice (precum şi a schimbului) în ajunul zilelor de sărbătoare nelucrătoare se reduce cu cel puţin o oră pentru toţi salariaţii, cu excepţia celor cărora li s-a stabilit durata redusă a timpului de muncă în temeiul art. 96 din Convenția Muncii sau conform art. 97, ziua de muncă parţială.”

„Vineri nu este „În ajun de sărbătoare”, ce fel de zi scurtă?”

Destul de mulți s-au arătat a fi indignați de scurtarea programului, așa cum părinții vor lucra până la 17.00 sau 18.00, iar copiii nu vor avea în grija cui îi lăsa.

Cu toate acestea o mămică a postat următoarea fotografie, prezentând drept dovadă că ziua de vineri va fi scurtată cu 3 ore, iar părinții nu au decât să se resemneze.

Foto: grădinitazuppy.ro

Share:

Articole recomandate