Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Extractul din această legumă poate ucide cancerul de stomac, potrivit cercetătorilor

Extractul din această legumă poate ucide cancerul de stomac, potrivit cercetătorilor

Potrivit unui studiu recent, extractul unei legume poate ajuta la oprirea creșterii celulelor canceroase în stomac. Studiul a apărut în Journal of Cellular Physiology. Cercetătorii au examinat modul în care extractele întregi de roșii din două soiuri de roșii au afectat celulele canceroase din stomac, scrie stiai.net

Vârsta medie a persoanelor diagnosticate cu cancer de stomac este de 69 de ani și există mai mulți factori de risc care vă pot crește șansele. Factorii de risc includ o dietă plină de alimente și carne afumată, fumatul, supraponderalitatea sau obezitatea, operațiile anterioare la stomac și antecedentele familiale de cancer de stomac.

Dacă nu mănânci roșii în mod regulat, rezultatele acestui studiu ar putea să te convingă să le adaugi în dieta ta zilnică.

Cercetătorii au studiat extractul întreg de roșii din roșia San Marzano și roșia Corbarino. Ei au descoperit că extractele au putut opri creșterea celulelor canceroase. Ei au descoperit, de asemenea, că extractele de roșii au capacitatea de a interfera cu anularea migrației celulelor de la tumora primară la părțile înconjurătoare și chiar de a ucide celulele canceroase.

Unul dintre nutrienții extrem de benefici dintr-o roșie este un antioxidant puternic cunoscut sub numele de licopen. S-a descoperit că licopenul protejează organismul de infecții și repară daune. Chiar dacă licopenul este puternic în sine, cercetătorii au descoperit că proprietățile de combatere a cancerului ale extractelor de roșii nu provin dintr-un singur compus. Combinația de nutrienți și antioxidanți din întreaga roșie este responsabilă pentru abilitățile sale anticancerigene.

Coautorul studiului, Daniela Barone, a spus: „Efectul antitumoral pare să nu fie legat de compuși specifici, cum ar fi licopenul, ci sugerează mai degrabă că roșiile ar trebui luate în considerare în întregime.” Cercetătorii au sugerat că ar trebui efectuate studii suplimentare pentru a examina efectele altor soiuri de roșii asupra celulelor canceroase.

Alte beneficii pe care roșiile le au pentru sănătate

Roșiile sunt pline de beneficii pentru sănătate, care le fac o parte importantă a oricărei diete sănătoase. Nu numai că au proprietăți anticancerigene, ci și:

Îmbunătățesc vederea – Vitamina A din roșii vă ajută să vă îmbunătățiți vederea și să preveniți degenerarea maculară.
Protejează inima – Licopenul din roșii previne oxidarea lipidelor, care vă protejează inima de bolile cardiovasculare.

Ajutor pentru sănătatea digestivă – Roșiile vă mențin sistemul digestiv sănătos, prevenind constipația și diareea și eliminând toxinele din organism.
Îți fac pielea sănătoasă – roșiile ajută la menținerea dinților, oaselor, părului și pielii sănătoase. Antioxidanții din roșii au proprietăți anti-îmbătrânire.
Scad hipertensiunea arterială – Consumul zilnic de roșii reduce riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, datorită conținutului de potasiu al roșiilor.

Share:

Articole recomandate