Rețeta tradițională a supei de perișoare cu legume
- 2017-07-24
- 3573
Pe timpul foarte călduros o supă fierbinte, s-ar părea straniu, dar este foarte binevenită. Pe lângă faptul că ne hidratează, aceasta ne poate ajuta să luptăm cu șocurile la care este supus organismul când stăm în camera cu aer condiționat sau când bem apă mult prea rece.
Astfel, în continuare vă propunem rețeta tradițională a supei de perișoare cu legume.
Pentru perișoare:
2 linguri de orez
500 g de carne tocată
2 linguri de pesmet
1 ou
pătrunjel
sare
piper
boia de ardei
Pentru supă:
2 linguri de ulei
1 ceapă
1 morcov
1 dovlecel
1 ardei
1,5 l de apă
2 roșii
2-4 linguri de oțet
pătrunjel
Cum se prepară supa de perișoare cu legume:
Fierbi orezul în apă cu sare până când se fierbe pe jumătate, apoi îl scurgi.
Dai prin răzătoare morcovul și dovlecelul, apoi toci ceapa și ardeiul. Încingi uleiul și călești legumele câteva minute, apoi adaugi roșiile tocate, apa și lași să fiarbă.
Pentru perișoare, amesteci carnea tocată cu orezul, pesmetul, oul, verdeața, sare, piper și boia. Formezi perișoarele cu mâna umedă, le pui în supă și le lași să fiarbă 15-20 de minute. Asezonezi supa cu sare, piper și oțet. La final, presari pătrunjel tocat.
Vă dorim poftă mare!
Informații: clickpoftabuna.ro
Foto: clickpoftabuna.ro; Adygio Kitchen