Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Rețeta tradițională a supei de perișoare cu legume

Rețeta tradițională a supei de perișoare cu legume

Pe timpul foarte călduros o supă fierbinte, s-ar părea straniu, dar este foarte binevenită. Pe lângă faptul că ne hidratează, aceasta ne poate ajuta să luptăm cu șocurile la care este supus organismul când stăm în camera cu aer condiționat sau când bem apă mult prea rece.

Astfel, în continuare vă propunem rețeta tradițională a supei de perișoare cu legume.

 

Pentru perișoare:

2 linguri de orez

500 g de carne tocată

2 linguri de pesmet

1 ou

pătrunjel

sare

piper

boia de ardei

 

Pentru supă:

2 linguri de ulei

1 ceapă

1 morcov

1 dovlecel

1 ardei

1,5 l de apă

2 roșii

2-4 linguri de oțet

pătrunjel

 

Cum se prepară supa de perișoare cu legume:

Fierbi orezul în apă cu sare până când se fierbe pe jumătate, apoi îl scurgi.

Dai prin răzătoare morcovul și dovlecelul, apoi toci ceapa și ardeiul. Încingi uleiul și călești legumele câteva minute, apoi adaugi roșiile tocate, apa și lași să fiarbă.

Pentru perișoare, amesteci carnea tocată cu orezul, pesmetul, oul, verdeața, sare, piper și boia. Formezi perișoarele cu mâna umedă, le pui în supă și le lași să fiarbă 15-20 de minute. Asezonezi supa cu sare, piper și oțet. La final, presari pătrunjel tocat.

 

Vă dorim poftă mare!

 

Informații: clickpoftabuna.ro

Foto: clickpoftabuna.ro; Adygio Kitchen

Share:

Articole recomandate