Fiscul a început să verifice interpreții autohtoni, prestatorii de servicii foto și video

Fiscul a început să verifice interpreții autohtoni, prestatorii de servicii foto și video

Serviciul Fiscal de Stat atestă sporirea numărului de conformări a contribuabililor care prestează servicii artistice (muzică, foto, video, dans). 

În rezultatul acțiunilor de conformare și verificare a persoanelor care prestează astfel de servicii, în perioada lunilor aprilie-iunie 2017, numărul patentelor valabile a crescut de la 147 la 188 pe lună pentru servicii de foto-video; de la 52 la 131 – pentru deservirea muzicală a ceremoniilor și de la 21 la 45 –  pentru deservirea muzicală cu regizarea evenimentelor.   

Astfel, SFS continuă activitățile de conformare fiscală pe întreg teritoriul țării având drept scop majorarea nivelului de disciplină fiscală, minimalizarea cazurilor de eschivare de la plata impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii.  

În acest sens, autoritatea fiscală națională a examinat declarațiile pe venit ale unui șir de interpreți autohtoni și, analizând riscurile de evaziune fiscală din partea acestora, începând cu această săptămână va purta discuții de conformare cu fiecare dintre ei.  Totodată, SFS va continua acțiunile de verificare a persoanelor fizice ce prestează servicii foto, video sau de deservire muzicală a ceremoniilor.

Foto simbol: ghidulmiresei.ro

Adaugă comentariu