Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În China s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi de Covid din ultimii doi ani

În China s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi de Covid din ultimii doi ani

Numărul cazurilor noi de coronavirus înregistrate în China marți este cel mai mare din ultimii doi ani, de la începutul pandemiei, scrie The Guardian. Aproape 90% din noile infectări sunt în apropierea graniței cu Coreea de Nord, în provincia Jilin care a plasat în carantină 24,1 milioane de locuitori, scrie digi24.ro

China a raportat marţi 5.280 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la primul val epidemic de la începutul anului 2020.  

China a reuşit să oprească în mare măsură epidemia recurgând la măsuri stricte de izolare, dar tulpina Omicron a dat naştere în ultimele luni la numeroase focare în întreaga lume.

Locuitori din cel puțin 11 orașe și regiuni din toată țara au fost plasați în carantină la domiciliu. În ultimele zile, zeci de milioane de oameni au fost plasaţi în carantină la domiciliu, în special în metropola tehnologică Shenzhen, care găzduiește 17 milioane de oameni.

Autoritățile din Jilin se pregătesc pentru o activitate intensă în spitale, pentru tratarea celor bolnavi și a contacților lor.

Un focar la fabricile Grupului Volkswagen din Jilin a dus la închiderea a trei  locații timp de cel puțin trei zile, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Deși cifrele par mici în comparaţie cu bilanţurile înregistrate în alte părţi ale lumii, ele sunt ridicate pentru China, care a înregistrat doar aproximativ 120.000 de cazuri de COVID-19 în total de la începutul epidemiei, dintre care 4.636 de decese.

O analiză privind estimarea evoluției pandemiei, derulată de specialiști de la Universitatea Lanzhou din nord-vestul Chinei arată că valul actual de îmbolnăviri va fi adus sub control la începutul lunii aprilie, dar doar dacă China va impune în continuare restricții stricte.

 

Share:

Articole recomandate