Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În R. Moldova vor fi create creşe sociale pentru copii de la patru-şase luni

În R. Moldova vor fi create creşe sociale pentru copii de la patru-şase luni

În următorii doi ani, în Republica Moldova vor fi create două creşe sociale pentru copii de la patru-şase luni, pentru a preveni separarea copiilor de părinţi. Un proiect menit să reducă numărul copiilor din orfelinate şi şcoli-internat a fost lansat  la Chişinău

În cadrul proiectului vor fi sprijinite 25 de familii de asistenți parentali profesioniști specializați în îngrijirea copiilor sub vârsta de 3 ani și a celor cu dizabilități. Pentru un număr total de 45 de copii din cadrul Centrului de plasament temporar și reabilitare pentru copii din Bălți vor fi identificate forme de protecție de tip familial, iar în locul serviciului rezidențial vor fi create servicii sociale și medicale pentru sprijinirea familiilor cu copii în dificultate. Proiectul va contribui și la completarea legislației privind intervențiile pentru ajutorarea părinților vulnerabili și a copiilor lor, va instrui profesioniștii la nivel local, astfel ca numărul cazurilor de abandon al copiilor de vârstă mică să fie redus la minimum posibil. 

Proiectul va prevedea și lansarea unei campanii ample de comunicare menite să recruteze asistenți parentali profesioniști pentru copii mici care nu au o familie.

De la începutul reformării sistemului rezidențial de protecție a copilului din Moldova, numărul copiilor plasați în instituții s-a diminuat de la 11,500 (2007) la 3,800 (2015). 

Proiectul, în valoare de circa 430 mii euro, este implementat de Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Organizația “Copil, Comunitate, Familie”, reprezentant al “Hope and Homes for Children” din Marea Britanie, cu sprijinul Guvernului de la Chişinău.

Foto: protectiacopilului6.ro

Share:

Articole recomandate