Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Incendiile se extind în Franța, Spania, Croația și Grecia, zeci de mii de oameni au fost evacuați

Incendiile se extind în Franța, Spania, Croația și Grecia, zeci de mii de oameni au fost evacuați

Peste 16.000 de oameni au fost evacuați din sud-vestul Franței, unde incendiile s-au extins. Incendii de proporții sunt și în Spania, Croația și Grecia, scrie protv.md, cu referire la BBC.

Autoritățile din Gironda, Franța, o regiune turistică populară, au evacuat toate persoanele din campinguri, turiști și paznici.

În sudul Spaniei, peste 3.200 de oameni au fugit din cauza incendiilor din regiunea Mijas. Incendiile din Portugalia sunt deocamdată ținute sub control. Peste 1.000 de decese au fost cauzate de căldură în Portugalia și Spania în ultimele zile.

Incendiile din Spania nu sunt departe de Malaga, o zonă turistică populară. În alte părți ale Spaniei, au izbucnit incendii în provinciile Castilla y Leon, Galicia si Extremadura. Ellen McCurdy, care locuiește în zona Malaga, a declarat pentru Reuters: „Am luat doar câteva lucruri esențiale, pur și simplu am alergat, toată lumea de-a lungul străzii alerga, erau o mulțime de ambulanțe și mașini de pompieri”.

Peste Marea Mediterana – de la Maroc, în vest, până în Creta, în est – au fost trimiși mii de pompieri și multe avioane cu apă. De marți, întreaga regiune a fost cuprinsă de un val de căldură puternică, uscând vegetația.

Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense și de mai lungă durată din cauza schimbărilor climatice induse de om. Planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 °C de la începutul erei industriale si temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile de carbon.

Serviciul meteorologic francez a anunțat temperaturi de până la 41°C în sudul țării, duminica, și noi recorduri de căldura pentru luni. În Portugalia, temperatura a atins recent 47°C.

În Marea Britanie este în vigoare un cod roșu pentru căldură extremă, deoarece țara se pregătește pentru temperaturi record luni si marți, în unele regiuni urmând să se atingă 41°C.

Marocul a dispus ca peste 1.300 de persoane să-și părăsească casele și a desfășurat mai mulți pompieri pentru a lupta contra incendiilor forestiere din nord. Zona cea mai afectata este provincia Larache

În Creta, pompierii greci se luptă cu un incendiu major pe dealurile din jurul Rethymno, pe coasta de nord.

Unele zone din sud-vestul Turciei și de pe coasta Adriatica a Croației se lupta de asemenea cu incendiile de vegetație. Flăcările s-au extins spre Zadar si Sibenik.

 

Share:

Articole recomandate