Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

„Istoria nu va uita niciodată!” Ce le-a transmis Wladimir Klitschko germanilor, după ce a revenit în Ucraina

„Istoria nu va uita niciodată!” Ce le-a transmis Wladimir Klitschko germanilor, după ce a revenit în Ucraina

Wladimir Klitschko a revenit în Ucraina, după o vizită de două zile în Germania, în care a cerut ajutor pentru țara sa. Fostul campion mondial la categoria grea a postat un mesaj video emoționant, în care le-a mulțumit germanilor pentru ajutorul oferit Ucrainei, după invazia armatei ruse, transmite digisport.ro 

„Pot spune că ajutorul pe care Germania i-l oferă Ucrainei este remarcabil. Fie că este vorba despre ajutor material, despre provizii sau despre armament pentru apărare, ajutorul este de proporțiile ororilor acestui război pe care regimul Putin îl desfășoară în țara mea.

După două zile de discuții intense, vă pot spune că acele cuvinte din imnul vostru nu sunt vorbe goale. Unitate, dreptate și libertate! Da, Germania și Ucraina sunt mai unite ca niciodată, pentru că împreună apără legile internaționale și valorile libertății. Istoria este martoră și nu va uita niciodată", a afirmat Wladimir Klitschko,

În timpul vizitei de la Berlin, Wladimir Klitschko a purtat discuții, joi, cu ministrul economiei, Robert Habeck, și cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. În cursul zilei de vineri, fostul boxer s-a întâlnit cu ministrul german de finanțe, Christian Lindner.

Frații ucraineni Vladimir și Vitali Klitschko s-au declarat îngroziți de atrocitățile armatei ruse în orașul Bucha, situat la nord-vest de Kiev.

Aproape 300 de persoane au trebuit înhumate în gropi comune la Bucha, recucerit de către soldaţi ucraineni după invazia Rusiei, a declarat sâmbătă primarul aşezării, Anatoli Fedoruk.

Pe străzile din Bucha au fost descoperite zeci de cadavre. Forţele ucrainene nu au putut pătrunde decât în urmă cu două zile în oraş, care era inaccesibil de aproape o lună.

Wladimir Klitschko, fost campion mondial la box, revenit în Ucraina după o vizită în Germania, a mers la Bucha alături de fratele său, Vitali, primarul Kievului. Cei doi au denunțat un genocid comis de armata rusă.

„Ce s-a întâmplat la Bucha nu este o operațiune militară specială. Civili au fost împușcați în cap, au fost legați cu mâinile la spate. Este un genocid asupra populației ucrainene. Este exact ce vrea să facă regimul lui Putin, să omoare civili”, a spus Wladimir Klitschko, într-o postare pe Twitter.

Share:

Articole recomandate