Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Noua hepatită acută, care apare la copiii sub 10 ani

Noua hepatită acută, care apare la copiii sub 10 ani

S-a tot vorbit în ultima perioadă de hepatia acută de cauză necunoscută la copiii sub 10 ani. Cu toate acestea, nu există informații clare cu privire la cauzele apariției hepatitei acute, scrie suntmamica.ro 

Dr. Mihail Pautov a oferit câteva informații referitoare la acest tip de hepatită și oferit o supoziție medicală, venind astfel în ajutorul părinților.
El a spus: Hepatita acută de cauză necunoscută apare, de cele mai multe ori, la copiii sub 10 ani. Acest factor cauzator pătrunde în celulele ficatului. Virusul stă în ficat și, de cele mai multe ori, nu este virusul cel care provoacă distrugerea ficatului, ci este imunitatea noastră proprie. Hepatita acută, în special forma severă, este dată de imunitatea noastră, care vede acest virus în celule și are impresia că toate celulele din țesutul respectiv, ficatul în cazul de față, sunt dăunătoare și atacă acele celule. Organismul nostru se încordează mult prea tare și distruge tot ficatul ca să scape de virus. Acum, în lume, sunt raportate 169 de cazuri de hepatită acută severă la copii, sub 10 ani, fără o cauză cunoscută.”

Care sunt semnele hepatitei acute la copii?

Semne gastrointestinale: greață, vărsături, diaree și durere abdominală. La câteva zile după aceste semne apare și oboseala severă. Copilul este complet obosit, adormit, vrea să stea în pat și să doarmă.

Icter: Pielea se face galbenă, în special cea din jurul ochilor, iar urina este de culoare închisă.

“La peste 75% dintre copii testați pentru noua hepatită acută este un tip de adenovirus. Cauzele complete ale acestei hepatite acute nu sunt complet cunoscute”, a adăugat medicul.

„Ce au făcut acești copii în ultimii 2 ani? Au stat acasă, au purtat măști, nu au intrat în contact cu ceilalți oameni, fix în perioada în care ei trebuiau să își formeze propria imunitate. Oamenii sunt formați să trăiască în natură, să intre în contact cu alți oameni, cu animalele și cu alți patogeni pe care îi întâlnește în mediu. Acești copii nu intră în contact cu patogenii. Cei 169 de copii cu hepatită acută nu au contact unul cu celălalt. Deci, nu există un focar. Recomandarea mea este ca cei mici să nu mai stea în izolare, să intre în contact cu semenii lor, dar totuși să aibă grijă la igienă”, a transmis medicul.

Sursa foto: digi24.ro 

Share:

Articole recomandate