Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Nu porniți la drum! Avertizarea salvatorilor în contextul codului portocaliu de vreme rea

Nu porniți la drum! Avertizarea salvatorilor în contextul codului portocaliu de vreme rea

În următoarele 2 zile oamenii sunt îndemnați să nu iasă din casă, decât la necesitate. Părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii fără supraveghere în preajma bazinelor acvatice. Mai mult, aceștia sunt rugați să interzică strict copiilor schiatul, patinajul, dar și ieșirile pe gheață. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vine cu anumite recomandări întrucât meteorologii au emis avertizare Cod galben și portocaliu de schimbare bruscă a vremii în perioada 5 și 6 februarie.

Potrivit jurnal.md, salvatorii îndeamnă cetățenii să nu pornească la drum, dacă nu este strict necesar, iar în caz contrar să ia rezerve de hrană, băuturi calde și îmbrăcăminte corespunzătoare.  Aveți grijă ca bateria telefonului să fie încărcată pentru a apela după ajutor în caz de necesitate. Conducătorii auto, în special cei de autocare școlare din localități, sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată femeilor însărcinate și oamenilor cu boli grave cornice. După necesitate, se recomandă  transportarea acestora la instituții medicale înainte de perioada pentru care au fost anunțate condiții meteo complicate cu scopul evitării situațiilor de risc în timpul intemperiilor.

În perioada rece a anului oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea incendiilor în sectorul locativ, pompierii recomandă ca sobele de încălzit să fie exploatate corespunzător, la fel și aparatele electrice de încălzit.

De asemenea atenție căci se prognozează depuneri de zăpadă pe firele electrice și pe crengile copacilor. Aveți grijă pe unde vă deplasați.

În situații de urgență oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112.

 

Foto simbol: arq.ro

Share:

Articole recomandate