Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În primele 5 luni ale anului, 67 de persoane au fost salvate de pompieri și salvatori

În primele 5 luni ale anului, 67 de persoane au fost salvate de pompieri și salvatori

În primele 5 luni ale anului 2022 în Republica Moldova au fost înregistrate 87 situații excepționale, dintre care 73 cu caracter tehnogen, 11 situații cu caracter natural și 3 situații cu caracter biologico -social. De asemenea, pe parcursul perioadei s-au produs 824 incendii soldate cu decesul a 72 de persoane. Din diferite situații excepționale și incendii  în republică au fost salvate 67 de persoane și bunuri materiale în valoare de peste 174 milioane lei, scrie sinteza.org

Efectuând o analiză a incendiilor ce s-au produs în perioada ianuarie -mai 2022 s-a constatat o majorare cu 29% a numărului de incendii în comparație cu aceiași perioadă a anului precedent. Din totalul de 824 de incendii, 619 incendii s-au produs în sectorul locativ, ceia ce constituie 75% din numărul total, 76 incendii au avut loc în mijloace de transport, iar 21 de incendii au izbucnit în clădiri cu destinație industrială.

Cele mai frecvente cauze  de producere a incendiilor țin de nerespectarea regulilor la exploatarea sobelor, incendiere intenționată, scurtcircuit electric, dar și imprudența în timpul fumatului.

29 de incendii s-au produs din cauza jocului copiilor cu focul, dar și alte 12 focare au avut la bază nerespectarea regulilor de exploatare a instalațiilor alimentate cu gaze.

În urma incendiilor produse în perioada de raport, paguba materială a fost estimată în valoare de peste 34 milioane lei.

De la incendii au fost salvate 65 de persoane, dar și bunuri materiale în valoare de peste 174 milioane lei, observând-se o micșorare de 154 % a numărului de persoane și o majorare de 65% a bunurilor materiale salvate.

Totodată în urma incendiilor produse, pe teritoriul țării au decedat 72 de persoane, iar alți 22 oameni au primit diverse traumatisme.  

 

 

Sursa foto: expresul.md

Share:

Articole recomandate