O femeie și-a ucis copiii, o fetiță de 4 luni şi un băieţel de aproape 2 ani

O femeie și-a ucis copiii, o fetiță de 4 luni şi un băieţel de aproape 2 ani

O femeie de 41 de ani din Rușor, Maramureș, și-a ucis copiii, un bebeluş de patru luni şi un băieţel de aproape 2 ani. Medicul din sat spune că femeia suferea de retard mental ușor. Însă niciodată nu i s-a părut că ar avea nevoie de tratament psihiatric, pentru că părea foarte grijulie cu copiii.

Femeia de 41 de ani se afla acasă cu cei doi copii, o fetiţă de doar 4 luni şi un băieţel de 1 an şi 9 luni, iar soţul era plecat la muncă. Bărbatul povesteşte că a fost sunat de soție, iar aceasta a spus că i-a lovit pe cei mici.

Apelul la 112 a fost făcut în jurul ore 10:54 de minute de către un apropiat al familiei. Acesta a fost cel care l-a adus cu mașina de la muncă pe tatăl copiilor, la chemarea mamei care l-a sunat ea însăși să-i spună că le-a făcut rău. Cei doi minori au fost găsiți cu grave probleme respiratorii de ambulanță.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: În urma deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul secției Suciu de Sus, s-a constat faptul că doi copii minori, în vârstă de un an și 9 luni, respectiv în vârstă de 4 luni, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical au decedat. 

Tatăl copiilor: Se văita că o durea capul.
-La medic a fost?
-A fost și i-a dat de dureri de cap.
-Ceva medicamente.
-Medicamente de durere de cap.

Medicul de familie spune că o are în evidență pe femeie doar de 4 ani, de când s-a căsătorit și s-a mutat în sat.

Vlad Pașca - medic de familie: În momentul când s-a căsătorit, ea era însărcinată și consultându-i fișa am văzut din antecedentele ei că avea doar ușor retard psihic. Nu a folosit niciodata medicamente antidepresive. Ea întotdeauna s-a prezentat exact la consult ca și gravidă, în fiecare lună, apoi cu copilașii la vaccin, chiar rămâneam mirat. Probabil a fost copleșită de problemele cu copiii, că era singură.

Cei doi soți aveau o situație materială precară. Ei trăiau cu bani din alocație, iar tatăl muncea cu ziua.

Vecină: Nu știam lucruri rele despre dânșii. Domnul se ocupa cu reparatul motocicletelor, motoretelor. Am rămas foarte surprinsă.

Ioan Nichita - vecin: A venit după ouă la noi să-i dăm că nu are la copii. Și pe copii i-a întreținut și tot avea haine spălate și întinse.

Reprezentanții DGASPC din comună spun că nu au avut familia în evidență ca fiind cu probleme.

Simona Horvat - asistent social: Doar s-au adresat familiei pentru ajutor de stat și îndemnizație creștere copil, în rest nu au fost probleme de niciun fel. Nici tatăl nu s-a plâns, nici mama, nici comunitatea, nici vecinii, nici noi nu am știut, dacă erau probleme ne-am fi sesizat.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru omor calificat, iar ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Sursa: digi24.ro

Adaugă comentariu