Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O fetiță s-a născut cu păr alb, la fel ca al unei bunicuțe

O fetiță s-a născut cu păr alb, la fel ca al unei bunicuțe

Momentul în care noi, mamele, ne vedem bebelușii pentru prima dată este, fără îndoială unul special. Poate cel mai special din viața noastră. Înainte de acest moment încercăm să ne imaginăm cum arată bebelușul, cu cine seamănă, cât e de mic sau ce culoare are părul, dacă bineînțeles, îl are. Unii bebeluși se nasc cu mult păr, alții doar cu puțin puf, iar alții… cu părul alb. 

Este și cazul unei fetițe ce s-a născut cu mult păr, doar că, ceea ce a atras atenția este culoarea părului. Fetița avea părul alb, ca și cel al unei bunicuțe. Numele ei este Devina Smith și a devenit extrem de repede cunoscută în toată lumea pentru felul în care arată.

” Nu mă așteptam ca părul ei să fie atât de diferit. Medicii mi-au spus încă de la naștere că are mult păr, dar a fost un șoc atât pentru mine, cât și pentru ei să vedem părul alb, ca gheața. Este atât de mică, de firavă. Nu am scos-o prea mult din casă pentru că atrage atenția tuturor celor ce o văd. O fetiță mai mare mi-a spus chiar că seamănă cu o păpușă. Așa și este! Fetița mea este cu adevărat o păpușă.” a spus Jessica Smith, mama micuței.

Părul alb la un bebeluș este însă un simptom al unei afecțiuni genetice

Imediat după naștere medicii au decis că sunt necesare câteva investigații pentru a stabili cauza apariției părului alb. Așa cum au bănuit, culoarea indica o afecțiune, diagnosticul fiind de albinism. Fata va avea nevoie de controale periodice la ochi pe măsură ce crește, cunoscut fiind faptul că, persoanele care suferă de această afecțiune au probleme cu vederea. În afară de acest lucru, fata este un copil normal și perfect sănătoasă.

Albinismul este întâlnit la 1 din 20.000 de persoane

Persoanele cu albinism ies în evidență foarte ușor, motiv pentru care sunt căutate de agențiile de modelling. Un astfel de exemplu este și cel al modelului Thonda Hopa.

 

 

 

Share:

Articole recomandate