Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O poză cât o mie de cuvinte. Podul de la granița româno-ucraineană

O poză cât o mie de cuvinte. Podul de la granița româno-ucraineană

Polițiștii de frontieră au lăsat jucării pentru copii ucraineni care se refugiază pentru ca fiecare copil care trece să poată lua o jucărie și să uite un pic că este nevoit să fugă de acasă. Prin punctele de graniță ale României cu Ucraina au trecut până acum, de la declanșarea războiului, peste 63.000 de persoane. La Sighetu Marmației, o imagine nemaintâlnită, scrie avantaje.ro

63.000 de persoane și tot atâtea povești de viață afectate de izbucnirea războiului din Ucraina. Fiecare punct de trecere în România are parte de astfel de povești, unele disperate, altele tragice, unele presărate cu speranță și optimism.

În punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmației, pe „Podul istoric”, așa cum este denumit în zonă, o imagine emoționează peste măsură. De-a lungul podului, jucării de pluș sunt așezate din loc în loc, în așteptarea viitorilor aparținători – copiii care au plecat de acasă, lăsându-și propriile jucării în urmă, fără să știe exact ce li se întâmplă.

Imaginea a fost postată pe Instagram de medicul Vlad Mixich. Acesta a scris, în limba engleză: „la vama ucraineano-română, românii pun încontinuu jucării pe un pod dintre cele două țări, astfel încât copiii care fug de războiul lui Putin și de bombele lui să poată lua o jucărie cu ei și să simtă măcar un moment de ușurare”.

Părinți și copii trec pe la granița de la Sighetu Marmației pentru a-și continua drumul spre alte țări

Au trecut 3 săptămâni de la începutul invaziei armatei rusești în Ucraina. Deși autoritățile ruse neagă în continuare atacurile asupra civililor, acestea continuă să se întâmple. Cel mai recent astfel de atac a vizat teatrul și o piscină din Mariupol. La subsolul teatrului se adăposteau circa 1000-1200 de persoane. Momentan punctele de acces către acești sunt blocate de moloz, deci nu se cunoaște numărul victimelor.

În urma acestui atac, neasumat de armatele rusești, președintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a numit pe Vladimir Putin „criminal de război'. Reacția Moscovei a fost o astfel de afirmație este „inacceptabilă”. Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a numit Rusia „un stat terorist”.

 

 

Sursa foto: Avantaje.ro

Share:

Articole recomandate