Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis o scrisoare deschisă întregii lumi

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis o scrisoare deschisă întregii lumi

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a revenit pe rețelele de socializare cu un mesaj copleșitor. Prima Doamnă a Ucrainei a relatat tragediile cauzate de războiul izbucnit de Rusia în țara sa. Mai mult, Olena a lăudat curajul poporului său de a-și apăra țara. Soția lui Zelenski a transmis întregii lumi că cel mai dureros e faptul că cei mici își pierd viața în aceste atacuri, scrie viva.ro

Olena Zelenska a rămas în Ucraina alături de soțul său. Președintele Ucrainei a dovedit întregii lumi că este un lider responsabil și care luptă pentru țara lui. Atunci când mulți se așteptau ca el și familia sa să fugă din Ucraina, Olena și Volodimir au dat dovadă de curaj.

Poate că cel mai terifiant și mai devastator din această invazie sunt copiii care au căzut victime. Alice în vârstă de opt ani, care a murit pe străzile din Okhtyrka în timp ce bunicul ei încerca să o protejeze. Sau Polina din Kiev, care a murit în bombardament împreună cu părinții ei. Arsenii, în vârstă de 14 ani, a fost lovit în cap de un fragment de proiectil și nu a putut fi salvat pentru că o ambulanță nu a putut ajunge la el la timp din cauza incendiilor intense. Femeile și copiii noștri locuiesc acum în adăposturi anti-bombă și subsoluri. Cel mai probabil ați văzut cu toții aceste imagini din stațiile de metrou din Kiev și Harkiv, unde oamenii stau pe beton cu copiii și animalele lor de companie. Acestea sunt doar consecințele războiului pentru unii, pentru ucraineni este acum o realitate îngrozitoare. În unele orașe, familiile nu pot ieși din adăposturile anti-bombe câteva zile la rând din cauza bombardamentelor deliberate ale infrastructurii civile, a mai spus Prima Doamnă a Ucrainei în scrisoarea sa.

,,Avem nevoie de coridoare de securitate, care să permită ajutorului umanitar să intervină și civililor să plece în siguranță. Vă solicit să ne acordați ajutor umanitar și mulțumesc celor care deja îl oferă. Mulțumesc tuturor locuitorilor din țările voastre care ies în piețe pentru a sprijini Ucraina. Au trecut deja două săptămâni de când Ucraina a căzut ținta bombardamentelor armatei ruse și în ciuda faptului că ucrainenii sunt depășiți atât numeric, cât și din punct de vedere al echipamentului militar, aceștia continuă să-și apere țara şi să reziste admirabil” a conchis Olena Zelenska.

 

Sursa foto: people.com

Share:

Articole recomandate