Primăria Orhei a contractat un restaurant pentru pregătirea și livrarea hranei în grădinițe

Primăria Orhei a contractat un restaurant pentru pregătirea și livrarea hranei în grădinițe

Primăria municipiului Orhei introduce un nou program menit să îmbunătățească calitatea meselor zilnice pentru copiii care frecventează grădinițele din oraș. Suplimentar subvențiilor pentru alimentație, care sunt aplicate la Orhei în ultimii trei ani, conducerea orașului a schimbat abordarea față de calitatea produselor livrate și pregătirea meselor pentru copii.

În acest scop, autoritățile orașului au anunțat un concurs pentru producerea și livrarea centralizată a alimentelor în instituțiile preșcolare, în baza celor mai stricte rigori privind calitatea și condițiile de producere a alimentelor.

Ca rezultat, deja, în mod de testare, procesul de producție și livrare a alimentelor este realizat de unul dintre cele mai bune restaurante din oraș. Începând cu luna iunie, va fi pusă în aplicare aprovizionarea centralizată cu alimente a tuturor grădinițelor din Orhei.

Vorbind despre acest program, autorul ideii, primarul orașului Orhei, Ilan ȘOR, a menționat că situația catastrofală privind calitatea alimentelor din instituțiile de copii, identificată anterior la Chișinău, este o crimă împotriva copiilor și nu poate fi repetată în Orhei.

Potrivit primarului, cu toate că mâncarea este pregătită într-un restaurant, tehnologia de gătit, meniul și caracteristicile dietetice corespund pe deplin tuturor cerințelor, înaintate pentru alimentația copiilor de vârstă corespunzătoare.

Anterior a fost declarat că, pe lângă inovațiile din sistemul de alimentare pentru copii, primarul orașului Orhei planifică pentru acest an reparația și reconstrucția a 70% din grupele din grădinițe.

 

Sursa: orhei.md

Adaugă comentariu