Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

Viața într-o casă plutitoare de lux: Cum arată invenția unei companii din Panama. „Să trăiești așa este relaxant”

Viața într-o casă plutitoare de lux: Cum arată invenția unei companii din Panama. „Să trăiești așa este relaxant”

Tehnologia nu încetează niciodată să ne surprindă. Dacă în trecut, oamenii visau că vor avea mașini zburătoare, acum s-au inventat casele plutitoare. Acestea sunt un concept de lux, care le va oferi oamenilor privilegiul de a trăi deasupra oceanului, la doar doi metri de valuri. Unul dintre cele mai impresionante lucruri, despre aceste case, este vederea de 360 de grade în jurul apei, relatează tv8.md

Casele plutitoare sunt invenția unei companii din Panama, care este specializată în tehnologii marine inovatoare. Acestea reprezintă un concept de lux, însă benefic pentru natură, deoarece sunt o opțiune ecologică și o alegere bună din punct de vedere economic, spun constructorii.

Acestea poartă numele de Seapod și sunt create la aproximativ doi metri deasupra valurilor, pe un picior de oțel, iar viitorii proprietari vor avea privilegiul de a locui într-o casă cu vedere de 360 de grade la ocean. Casele plutitoare pot fi locuite de aproximativ două persoane, însă dimensiunile și costul variază.

Prețul începe de la 300.000 la 1.5 milioane de dolari

Costul unei astfel de case este destul de ridicat, iar arhitecții spun despre design că reprezintă o provocare pentru ideea de casă și călătorie, în același timp. De asemenea, aceștia susțin că aceste case le vor da oamenilor ocazia să trăiască pe apă, fără să facă multe sacrificii.

„În mod normal, când trăiești pe apă, ești pe o barcă, iar să trăiești așa nu se poate. Așa că am proiectat o casă care plutește pe apă, dar care îți oferă și o experiență de a trăi pe uscat. Să trăiești așa este relaxant și frumos. Majoritatea oamenilor petrec tot anul visând la vacanța de două săptămâni în care merg pe o insulă tropicală, se relaxează și își încarcă bateriile. De ce să nu trăiești așa tot anul? Este atât de ușor să poți lucra de la distanță acum”, a declarat Grant Romundt, managerul companiei de proiectare, pentru CNN Travel.

Casele se pot da în folosință din 2023

Doritorii de experiențe inedite, care își doresc să își achiziționeze o astfel de casă, se pot muta începând cu anul 2023. Acestea vor fi construite într-o zonă din Linton Bay Marina, din Panama. Însă, se speculează că vor fi distribuite și în restul lumii, după ce se demonstrează faptul că pot să funcționeze și altundeva, decât în Panama.

Sursa: tv8.md

Share:

Articole recomandate