Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

(VIDEO/FOTO) Harbuji cu spumă pe piața din Moldova: explicația

(VIDEO/FOTO) Harbuji cu spumă pe piața din Moldova: explicația

Recent pe rețelel de socializare a fost distribuit un video în care se vede cum dintr-un pepene verde proaspăt tăiat iese spumă. Autorii clipului video au conchis că ar fi vorba despre niște nitrați foarte periculoși. Dar la scurt timp a apărut o axplicație a fenomenului.

Serghei Botezat a scris pe contul său de Facebook că a văzut la un magazin din capitală un pepene verde din care ieșea spumă. Și a decis să caute singur o explicație. Astfel pe internet a descoperit că nu este o noutate apariția spumei și se explică prin faptul că producătorii sau realizatorii de harbuji sunt foarte hapsâni.

Producătorii sau realizatorii își doresc să câștige mai mult din vânzarea harbujilor prin înșelarea cumpărătorilor. Astfel aceștia injectează în harbuji apă simplă ca să tragă mai mult la cântar. Procesul afectează coaja pepenelui, dar și faptul că nu se face într-un mediu steril duce la așa-zisa fierbere în interiorul harbuzului. Presiunea se mărește și gazele formează spumă care iese prin găurile lăsate de acul serigii sau atunci când harbuzul este tăiat.

Chiar dacă nu este vorba despre „nitrați periculoși”, oricum un astfel de pepene verde nu poate fi mâncat. Autorul postării subliniază că nitrații de obicei se folosesc la fertilizarea solului, nu se injectează în fructe și legume, dar nu bagă mâna în foc că agricultorii neonești nu ar fi găsit un nou tip de nitrați.

Așa că fiți atenți la produsele pe care le cumpărați pentru consum!

Share:

Articole recomandate