Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

În RM în premieră femeile vor putea dona lapte pentru bebeluşii născuţi prematur

În RM în premieră femeile vor putea dona lapte pentru bebeluşii născuţi prematur

Femeile din ţara noastră vor putea dona, în premieră, lapte pentru bebeluşii născuţi prematur. Aceasta va fi posibil după ce va fi creată Banca de lapte matern, în incinta Institutului Mamei şi Copilului, potrivit publika.md.

Aproximativ 800 de bebeluşi se nasc, anual, prematur la Institutul Mamei şi Copilului, iar 90 la sută dintre ei nu primesc lapte matern în primele zile de viaţă.

Odată ce Banca de lapte va fi creată, nou-născuţii vor fi alimentaţi sănătos imediat după naştere. Donatoarele vor fi selectate minuţios de către medici. 

"Să nu fie fumătoare, să nu fie bolnavă de HIV/SIDA, să nu aibă boli cronice decompensate, hepatite. Femeile sunt testate la infecţiile virale, cu citomegalovirus. Laptele, de asemenea, este testat bactereologic şi dacă este aprobat atunci laptele este pasteurizat", a spus vicedirectorul Institutului Mamei şi Copilului, Neli Revenco.

Potrivit neonatologilor, alimentaţia cu lapte praf provoacă bebeluşilor născuţi prematur complicaţii, iar o astfel de bancă este impetuos necesară.

Ideea unei bănci de lapte este pe placul mai multor femei care nasc prematur, iar în Europa există 210 astfel de bănci de lapte matern.

Foto: kidsnews.ro

Share:

Articole recomandate