Cristina Gheiceanu îți propune TOP-ul celor mai frumoase locuri din Elveția

Cristina Gheiceanu îți propune TOP-ul celor mai frumoase locuri din Elveția

De Paști unii preferă să sărbătorească acasă, alături de cele mai dragi persoane, alții își organizează vacanțe în afara țării. Dacă în lista destinațiilor tale programate pentru vacanță se află și Elveția, atunci, bloggerița Cristina Gheiceanu îți sugerează un top al celor mai frumoase locuri de acolo.

Vedeți mai jos întreaga listă a destinațiilor care merită a fi vizitate în Elveția propuse de Cristina Gheicenu în cea mai recentă postare a sa de pe blog

1. MONTREUX

„E ceva magic legat de acest oraș. E ca și cum, ieși din lumea reală și intri într-o poveste. Este plin de palmieri, are lac, iar în față ai munții infiniți. Ce e și mai încântător aici, e că deși, e foarte aglomerat, nu vezi și nu auzi pe nimeni, pentru că ești cucerit de împrejurimi, de calmul și culoarea apei. Nu mai spun de minunățiile de flori, care se întind de-a lungul promenadei. Numai lalele și flori care mai de care mai frumoase, iar pe undeva, pe lac, mai apare și câte o bărcuță, care dă peisajului un farmec aparte”.

 

2. ZURICH

„De la liniștitul Montreux, trecem la aglomeratul Zurich. Am văzut acest oraș și iarna, și vara, și pot spune că parcă sunt două orașe diferite. Vara Zurich-ul se transformă într-o sărbătoare. În apele curate și albastre, ca cerul, care traversează tot centrul orașului, se scaldă o grămadă de oameni. Care e cu barca, care cu placa, care înoată, care ascultă muzică. Dacă o iei pe străzile paralele, la fiecare terasă cineva dansează, altcineva cântă, iar muzica se aude de peste tot. Aici chiar găsești tot de ce ai nevoie”.

 

3. VILLA HONEG

„Știu că este doar un hotel, dar are una dintre cele mai frumoase piscine infinite din lume, cu priveliște spre Alpi. E mare păcat să vii în Elveția și să nu îți răsfeți ochii, dar și sufletul, aici. Dacă nu vrei să dormi la hotel, care e și foarte scump, îți poți rezerva câteva ore la SPA, care îți dau acces spre această piscină. P.S.: Dacă vreți să trăiți această experiență, trebuie să rezervați cu câteva luni înainte. E mare bătaie pentru un loc la SPA”.

 

4. BERNA

„Berna, pe lângă faptul că e capitala Elveției, este și un oraș extrem de frumos. Important e să nu îl vizitați duminica, pentru că totul va fi închis”.

 

5. LUZERN

„Este un oraș de poveste, care are și cel mai vechi pod acoperit din lemn din Europa. Este o bijuterie ce nu trebuie ratată”.

 

6. GENEVA

„Geneva și ea se transformă vara într-un vis. 3-4 ore sunt suficiente ca să vezi cam tot ce îți dorești. Totuși, dacă dispuneți de mai mult timp, ar fi bine să stați cel puțin o zi, ca să respirați acest oraș așa cum se cuvine.”

 

7. LAUTERBRUNNEN

„Iată acesta este locul unde parcă timpul se oprește în loc. Acolo nu poți sta pe internet pentru că nu vrei. Ești imediat pătruns de liniștea și frumusețea acestui orășel, situat între munți. Și de parcă asta nu ar fi suficient, are și o cascadă minunată. Așa că, în timp ce îți bei ceaiul ori cafeaua, poți admira minunea de cascadă și acest orășel parcă pictat”.

Foto/informații: cristinagheiceanu.com

Adaugă comentariu