Top 11 cele mai sănătoase plante de apartament

Top 11 cele mai sănătoase plante de apartament

Agenția pentru Protecția Mediului din SUA susține că plantele de apartament pot contracara efectele negative ale poluării aerului. Plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează în aer oxigen, eliminând chimicalele periculoase din mediul interior.

Cercetările constată că următoarele tipuri de plante de apartament sunt cele mai eficiente în eliminarea toxinelor și reglează umiditatea aerului:

1. Iedera englezească – e o plantă cățărătoare care elimină toxinele din aer.

 

2. Palmierul Bambus - înlătură din aerul inspirat formadelhida și alte substanțe poluante, care pot afecta sistemul respirator. Scorul acordat de NASA palmierului Bambus pentru randamentul de purificare a aerului este de 8,4 din 10.

 

 

3. Crinul Peace - o plantă cu flori inclusa pe lista celor mai sănătoase plante de apartament. Este util în dizolvarea multor toxine din aer, inclusiv a acetonei, benzenului, alcoolului sau amoniacului. 

 

4. Palmierul Lady, la fel ca palmierul Bambus. a primit un scor de 8,4 din 10, ca și coeficient de purificare a aerului.

 

 

 

 

5. Arborele de cauciuc este considerat a fi una dintre cele mai eficiente plante de eradicare a formadelhidei din aer.

 

 

 

6. Palmierul Areca menține aerul umed când climatul mediului este foarte uscat (efect extrem de benefic pentru facilitarea respirației, întrucât plămânii au nevoie de umiditate pentru a funcționa la parametri optimi. Palmierul Areca este recomandat persoanelor care suferă de alergii respiratorii sau de astm bronșic.

 

7. Feriga-spadă australiană, pe lângă rolul estetic pe care speciile de apartament îl au într-o locuință, ele mai aduc și beneficiul reducerii poluării aerului, curățându-l pe substanțe nocive.

 

 

8. Ficus benjamina poate filtra în mod eficient poluanții emanați de obicei de covoare și de mobila, printre car: benzenul, tricloroetilena și formadelhida. 

 

 

 

9. Gerbera este o plantă foarte aspectuoasa, dar si extrem de eficientă în reducerea nivelului de tricloroetilenă emis în aer de diverse substanțe chimice folosite pentru tratarea textilelor. 

 

 

10. Limba soacrei este una dintre cele mai eficiente plante în filtrarea formadelhidei - substanța toxică din produse de curățat, hârtie igienică, șervețele și alte produse de igienă personală. 

 

 

 

11. Photos auriu (Scindapsus aureus) - frumoasa plantă rămâne verde chiar și atunci când este ținută într-o încăpere neiluminată. Din acest motiv, poate fi crescută chiar și în garaj, unde va contribui semnificativ la purificarea aerului. 

 

 

 

Informații: sfatulmedicului.ro
Foto: sfatulmedicului.ro; adelaparvu.com;

topremediinaturiste.ro; epochtimes-romania.ro

Adaugă comentariu