Top 5 motive pentru care merită să ai copii

Top 5 motive pentru care merită să ai copii

A avea un copil este o mare binecuvântare și o sursă imensă de bucurie. O familie completă este cea în care cresc și copilași. În acest context, am ales 5 motive principale pentru care merită să ai un copil.

1. Copilul este expresia vie a iubirii. A aduce pe lume o nouă viață este cea mai limpede dovadă de iubire pe care și-o pot face cei doi parteneri. Un copil este amestecul viu între tine și partenerul tău și este un simbol al iubirii și al atașamentului între voi.

2. Te face matur și mai responsabil. Un copil te dezvoltă ca individ, rolul de mamă și cel de tată fiind cel care te responsabilizează și te mobilizează. Un copil îți schimbă prioritățile în viață și îți oferă o nouă perspectivă față de lume și viață. Un copil te ajută și te determină să vezi lumea cu alți ochi.

3. Un copil poate salva o căsnicie. Unii ar putea spune că nu este adevărat, dar la fel de mulți sunt cei care pot dovedi că un copil poate repara rupturile unei relații și a-i da un suflu nou.

4. Descoperi incredibilul instinct matern și patern. Instinctul matern și patern este un sentiment natural, iar împlinirea lui este generatoare de satisfacție. A da necondiționat dragoste și a oferi grijă puiului de om este în instinctul primar al omului.

5. Un copil îți oferă posibilitatea să-ți retrăiești copilăria. Un copil readuce la viață copilul din tine, bucuria copilăriei, inocentă și îți oferă șansa de a trăi o nouă viață. De asemenea, părinții pot învăța o grămadă de lucruri de la copii.

 

Informații suntmamica.ro

Foto simbol: hochu.ua

Adaugă comentariu