Acerumen

5 MITURI despre alăptare

5 MITURI despre alăptare

Alăptarea este un moment emoționant pentru fiecare mamă. Atunci când își ține odorașul la piept, sentimentele nu pot fi redate în cuvinte, iar grija și dragostea pentru cel mic nu are margini. Multe mămici devin preocupate de alimentație în timpul alăptării, încercând să-i asigur copilului un lapte cât mai sănătos și consistent. În cele ce urmează îți spunem câteva lucruri curioase, cărora nu e cazul să le acorzi o atenție prea mare, deoarece sunt doar niște mituri.

 

Mit: Nu folosi antiperspirant în timpul alăptării

Realitate: Antiperspirantele din comerț conțin aluminiu, substanța care ajută la stoparea transpirației și care se zice că ar fi toxică pielii și laptelui matern. De aceea, cel mai recomandat ar fi să folosiți un antiperspirant fără aluminiu și fără miros, deoarece copilașul este atras de arome și, la apropierea de sân s-ar putea să se simtă confuz. Totodată, aveți grijă ca antiperspirantul să nu curgă pe sân, ca nu cumva să ajungă în gura micuțului.

Mit: Nu lua medicamente pentru reducerea durerii

Realitate: Nu toate medicamentele predestinate pentru ameliorarea durerilor sunt contraindicate femeilor care alăptează. Medicamentele precum ibuprofen, paracetamol și naproxen nu sunt dăunătoare mămicilor care alăptează, iar despre acest lucru spune Academia Americană de Pediatrie. Chiar și așa, nu lua nici un medicament înainte de a te consulta cu medicul, nu uita că acestea pot avea efecte adverse care s-ar putea să vă facă rău ție și bebelușului.

Mit: Nu bea cafea

Realitate: Cafeaua nu este interzisă în timpul alăptării, doar că aceasta trebuie consumată în cantități foarte mici. Dacă bei una sau două cești de cafea după o noapte grea în care nu ai dormit deoarece bebelușul îți dădea bătăi de cap, nu este nimic grav. Ba chiar mai mult, cercetările au demonstrat că în stomacul bebelușului ajunge un procent foarte mic din cafeina pe care o consumă mama.

Mit: Dacă îți dorești să revii la greutatea pe care o aveai înainte de sarcină ar trebui să consumi mai puține calorii

Realitate: Pentru a slăbi nu este nevoie să reduci drastic numărul de calorii consumate zilnic. Alăptarea arde aproximativ 500 de calorii pe zi, iar specialiștii spun că sunt de ajuns dacă vrei să revii la greutatea dinainte de sarcină. Ai grijă să ai o alimentație echilibrată (grăsimi sănătoase, fructe, legume și carne), așa încât bebelușul să-și ia doza de vitamine și minerale din laptele matern.

Mit: Ai voie să bei o cantitate mică de alcool

Realitate: Alcoolul ajunge în lapte și îi poate schimba gustul. Alcoolul poate afecta producția de lapte și are un impact negativ asupra dezvoltării cerebrale a copilului. De aceea, încearcă să eviți alcoolul și să te abții dacă ți-e poftă chiar și de o guriță de vin.

Informații: suntmamica.ro

Foto: irent2buy.co.za

Adaugă comentariu