Odoraș.

Odoraș.

Linex

Alăptarea în timpul nopții: 5 sfaturi importante

Alăptarea în timpul nopții: 5 sfaturi importante

Bebelușii au nevoie de hrană și pe timpul nopții, așa că pregătește-te să faci față. Iată 5 sfaturi pentru alăptarea din timpul nopții.

1. Alăptează-l la ambii sâni de fiecare dată

Pentru că tot trebuie să te dai jos din pat ca să-ți hrănești micuțul, du treaba până la capăt și oferă-i ambii sâni, nu doar unul. Poți face asta prin două tehnici simple, în timp ce stai cu el în brațe (și chiar întinsă pe pat): când a terminat de supt de la un sân, fie îți întorci umărul și îți ridici și celălalt sân până la gurița lui, fie îți legeni bebelușul în brațe și îl rostogolești ușor către al doilea sân. Așa trecerea va fi una lină și puiul tău nu va fi agitat.

2. Schimbă-i scutecul înainte să-l alăptezi

Dacă bebe are scutecul ud sau murdar, ocupă-te mai întâi de asta și abia apoi hrănește-l, ca micuțul să poată adormi repede după ce mănâncă. Acest truc îți poate face viața mult mai ușoară.

3. Lasă-l să adoarmă cu sânul tău în gură

Unii bebeluși nu pot adormi decât așa. După ce au păpat bine, continuă să sugă câteva minute, o jumătate de oră sau chiar mai mult, și asta îi liniștește. De asemenea, va trebui să ai mare grijă să nu-l trezești când îi scoți sânul din gură ca să te poți culca și tu. Un truc util este să-i pui degetul tău arătător în guriță (într-o parte), ca să-i deschizi ușor maxilarul.

Eventual, protejează-ți sfârcul cu degetul, că nu cumva bebelușul să închidă gurița brusc. Când reușești să-i caști gurița, scoate încet sânul, dar ține degetul în continuare acolo, ca micuțul să se poată obișnui cu schimbarea și să nu se trezească. Dacă totuși deschide ochișorii, masează-l delicat pe burtică și va adormi la loc (sau lasă-l să mai sugă o vreme și încearcă din nou).

4. Ajută-l să eructeze

E adevărat că, în general, la mesele din timpul nopții bebe e mai liniștit și, deci, suge mai încet, fără grabă, și nu înghite la fel de mult aer. S-ar putea chiar să nu fie nevoie să eructeze. Însă, atunci când e totuși nevoie, e important să știi că nu e musai să te ridici cu el din pat: ține-l întins la pieptul tău, cu capul și burtica lipite de tine, și mângâie-l sau lovește-l ușor pe spate până eructează.

5. Poziția cea mai bună pentru alăptare: unghiul de 30 de grade

Mulți bebeluși pot mânca foarte bine și când stau întinși pe o parte, lângă mămică, însă alții au de furcă din cauza refluxului gastroesofagian și se trezesc apoi cu colici (ele pot să apară chiar și în timpul alăptării). Când hrănești un bebe cu reflux gastroesofagian, gravitația e aliatul tău.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Share:

Articole recomandate