Odoraș.

Odoraș.

Linex

Activităţi pentru bebeluşi de 9 luni. Ce jocuri sunt potrivite pentru a-i stimula dezvoltarea

Activităţi pentru bebeluşi de 9 luni. Ce jocuri sunt potrivite pentru a-i stimula dezvoltarea

Dați-le copiilor şansa să se joace, să interacţioneze, să exploreze şi să dobândească abilităţi noi. Iată care sunt cele mai bune activitităţi pentru bebeluși la 9 luni, conform specialiştilor în domeniu, scrie totuldespremame.ro.

La ce să vă aşteptaţi de la un copil de 9 luni ?

  • La 9 luni copiii încep să se târască înclusiv pe scări
  • Copilaşii de 9 luni pot să-şi schimbe uşor poziţia, din poziţia de târâre la poziţia ridicat în picioare, mai ales dacă se ţin de ceva.
  • Abilităţile de motricitate fină se îmbunătăţesc, în aşa fel încât pot ridica jucării mici.
  • Lalalizează tot timpul şi pronunţă silabe
  • Înţeleg mare parte din ce vorbiţi
  • Pot sta jos fără ajutor

Bateţi din palme şi cântaţi

Bebeluşii bat din palme la nouă luni, cântaţi cântece pentru copii şi încurajaţi-i să bată pe ritm. Îi ajută pe bebeluşi să se coordoneze, să-şi controleze muşchii, să dobândească şi coordonarea ochi-mână.

Joaca în apă

În timpul băiţei de seară copilul poate învăţa, iar joaca cu bule de săpun îi dezvoltă coordonare ochi-mână, la fel ca cea emoţională în monetul în care se bucură că stropeşte cu apă.

Plimbarea în cărucior

Este una din cele mai important activităţi pentru un copil de 9 luni. Puteţi să vă plimbaţi pe stradă sau în parc, la cumpărături. Lăsaţi bebeluşul să privească oamenii, câinii care latră. Aceste activităţi în aer liber ajută la integrarea senzorială.

Cutia cu comori

Într-o cutie de mărime potrivită în care copilul să poată privi din poziţie şezândă şi în care să puteţi pune nişte lucruri cum ar fi fructe şi legume, sau orice lucruri care nu sunt toxice de culori şi texturi diferite. Încurajaţi bebeluşul să inspecteze ceea ce găseşte, să le guste, să le atingă.

Mingea se rostogoleşte

Rostogoliţi o minge de mărime medie spre bebeluş, vedeţi dacă o opreşte sau nu. Incurajaţi-l să o arunce înapoi. Activitatea contribuie la dezvoltarea motricităţii grosiere, îl învaţă să îşi aştepte rândul şi să imite.

Miau ascunde-te

Luaţi o jucărie care scoate un zgomot mieunat, faceţi zgomotul şi ascundeţi-o la spate. Lăsaţi bebeluşul să o caute. Acest joc stimulează dezvoltarea cognitivă.

 

 

 

 

 

Sursa foto: desprecopii.com

Share:

Articole recomandate