Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Răspunsul companiei Johnson&Johnson la acuzația că șampoanele pentru bebeluși conțin azbest

Răspunsul companiei Johnson&Johnson la acuzația că șampoanele pentru bebeluși conțin azbest

Compania Johnson&Johnson a fost acuzată în urma unor analize efectuate în India că șampoanele pentru bebeluși ar fi contaminate cu azbest – o substanță foarte cancerigenă. Reprezentații acesteia au venit cu un răspuns oficial publicat și de site-ul copilul.ro de unde l-am preluat și noi în contextul în care am oferit informațiile despre acuzații.

Dorim să afirmăm, în mod clar, faptul că produsele noastre sunt sigure și procesul nostru de asigurare a calității este printre cele mai riguroase din întreaga lume și în conformitate sau peste standardele de siguranță impuse de fiecare țară în care produsele noastre sunt comercializate.

Compania Johnson & Johnson este în deplină conformitate cu cerințele și standardele de reglementare care sunt în vigoare în India în ceea ce privește producția și testarea tuturor produselor noastre.

La începutul acestui an, reprezentanții Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan, au prelevat și au testat eșantioane din șamponul Johnson’s Baby cu deplina noastră cooperare pe durata acestei activități. Nu acceptăm rezultatele intermediare care ne-au fost comunicate și potrivit cărora eșantioanele menționate „conțin ingrediente dăunătoare – testate pozitiv pentru formaldehida”.

Reprezentanții guvernului nu au prezentat metodele de testare sau alte concluzii de ordin cantitativ. Acest aspect este îngrijorător în condițiile în care nu există o metodă de testare recomandată sau solicitată pentru a testa prezența formaldehidei în șampon potrivit standardelor în vigoare. Compania noastră a confirmat autorităților din India faptul că formaldehida nu este prezentă ca ingredient în șamponul nostru, respectiv șamponul Johnson’s Baby nu conține niciun ingredient care în timp să poată elibera treptat formaldehida. Produsele noastre pot fi utilizate în siguranță și respectă toate standardele în vigoare potrivit Actului D&C și reglementărilor D&C.

Rezultatele Centrului de Control a Medicamentelor din Jaipur, Rajastan nu menționează faptul că respectivele mostre conțin azbest așa cum a fost relatat de website-ul www.copilul.ro (dar și pe multe altele, inclusiv odoras.md, n.r.) pe data de 2 aprilie, 2019.

Am contestat rezultatele intermediare ale analizei realizate de Guvern despre care considerăm că au la bază metode de testare necunoscute. În urma procesului corespunzător în temeiul legii, cererea înaintată autorității relevante este în așteptare în vederea retestării eșantioanelor în cadrul Centrului de Control a Medicamentelor”.

 

Sursa: copilul.ro

Share:

Articole recomandate