Acerumen

Câte ore de somn sunt necesare unui bebeluș?

Câte ore de somn sunt necesare unui bebeluș?

O întrebare foarte comună în rândul părinților este de cât somn are nevoie bebelușul. Dacă nu doarme destul, părinții se îngrijorează. Dacă doarme prea mult, nu e bine.

Dacă aveți un nou-născut, puteți anticipa că va dormi între 16 și 19 ore pe zi. Probabil acum vă întrebați de ce proaspeții părinți se plâng de lipsa somnului. Deși copilul doarme în cea mai mare parte a timpului, orele sunt cumulate. Părinții nu vor mai putea avea un somn neîntrerupt de 7-8 ore. Bebelulii sunt mulțumiți să doarmă 30 de minute și apoi se trezesc ca să mănânce. Apoi iarăși dorm câteva ore, trezindu-se din nou ca să fie hrăniți și schimbați. Acest proces continuă toată ziua și toată noaptea pentru câteva săptămâni, până copilul își formează un program.

Pe măsură ce crește, bebelușul nu va mai dormi chiar așa de mult. De exemplu, în jurul vârstei de 3 luni va dormi între 13 și 15 ore. Asta înseamnă că va dormi în jur de 5 ore cumulate ziua, iar restul de ore rămase le va dormi noaptea. Majoritatea bebelușilor se vor trezi de 2 ori pe noapte pentru a fi hrăniți.

Când bebelușul face 6 luni, va începe să doarmă din ce în ce mai puțin până la prima lui aniversare. Bebelușii de această vârstă dorm, în medie, 12-14 ore din 24. Vor fi capabili să doarmă mai multe ore și fiindcă stomăcelul lor s-a marit și nu li se mai face foame așa des.

Țineți minte că dacă aveți un bebeluș care doarme cu câteva ore mai mult sau mai puțin decât media, ar trebui să discutați cu pediatrul. Dacă bebelușul doarme un număr de ore apropiat de medie, înseamnă că se simte perfect. Bineînțeles, pentru orice problemă de sănătate, trebuie consultat doctorul.

 

Informații: mamica.ro

Foto simbol: stephanierobin.ca

Adaugă comentariu