Ponturi dacă vrei să-l înveți pe cel mic să mănânce cu lingurița
- 2018-08-16
- 2891
Fiecare copil are propria personalitate, unii sunt mai lenți, alți mai rapizi în ceea ce privește descoperirea lucrurilor noi. Însă fiecare dintre ei are nevoie de susținerea și implicarea părinților. Cât privește mâncatul cu lingurița, vei constata că încă de la vârsta de 8 luni, atunci când începe să-și coordoneze cât de cât mișcările, să devină mai sigur pe el, îți va transmite semnale că este pregătit să încerce singur.
Din momentul în care hrana solidă face parte din dieta lui, vei fi nevoită să apelezi la linguriță. La început va fi mai greu, poate și va refuza să se hrănească astfel. Cu cât devine mai conștient de ceea ce se petrece în jurul lui, cu cât îl vei așeza mai repede la măsuța lui și tu însăți vei fi un exemplu, mâncând în fața lui, arătându-i mișcările de bază pe care trebuie să le urmeze, cu atât mai repede va învăța care-i treaba cu lingurița.
Folosește obiecte colorate care să-i atragă atenția și totodată interesul.
Lingurița pe care o folosești trebuie neapărat să fie din plastic sau silicon pentru a preveni rănirea gingiilor.
Dacă în momentul în care-l hrănești intenționează să apuce lingurița, oferă-i una similară pe care să o țină singurel.
Încearcă să-i arăți cum trebuie să procedeze și chiar dacă se va murdări, numai așa va învăța.
De asemenea, la ora mesei așează două rânduri de farfurioare și lingurițe, unul din care-l hrănești tu și unul pentru el. Lasă-l să experimenteze, s-ar putea să ai o surpriză plăcută.
Sursa: mamadeprofesie.ro