Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Obișnuiești să-ți pupi copilul pe gură? Încetează să mai faci acest lucru!

Obișnuiești să-ți pupi copilul pe gură? Încetează să mai faci acest lucru!

Tendința celebrităților de a-și săruta copiii pe buze a stârnit o dezbatere emoționantă atât în rândul părinților, cât și al psihologilor. În timp ce unii îl văd ca pe un gest de iubire, un psiholog avertizează că acest lucru ar putea avea efecte dăunătoare asupra dezvoltării copiilor.

Acest subiect controversat a ridicat întrebări despre practicile parentale și impactul pe care acestea îl pot avea asupra copiilor.

Pupatul copilului pe gură poate schimba înțelegerea limitelor personale

Limitele personale ale corpului unui copil sunt cruciale pentru dezvoltarea lui sănătoasă. Sărutul unui copil pe buze împreună cu îmbrățișările strânse, dar și cu gâdilatul agresiv pot transmite un mesaj că spațiul lui personal este încălcat. Astfel de obiceiuri parentale pot crește riscul ca micuțul să dezvolte „sindromul de victimă”, ceea ce duce la dificultăți de a stabili limite și de a spune „nu”.

Profesioniștii medicali, inclusiv stomatologii, trag un semnal de alarmă cu privire la potențialele pericole ale pupatului pe gură al copilului. În timp ce adulții sunt capabili să gestioneze microbii din gură, copiii cu un sistem imunitar mai slab sunt mai predispuși la infecții.

Potrivit psihologilor, copiii tind să învețe imitând comportamentele văzute acasă. Astfel, ei pot imita în mod nevinovat sărutul pe buze ca o modalitate de a le arăta afecțiune persoanelor din jur, fiind inconștienți de implicațiile intime ale gestului. Pentru a evita astfel de situații, experții sugerează părinților să-și sărute copiii pe obraji sau pe frunte.

Victoria și David Beckham au fost criticați pentru că și-au sărutat copiii pe buze, în public. Ei au declarat: „Vrem să le arătăm copiilor noștri dragoste și îi protejăm, avem grijă de ei și îi sprijinim. Suntem foarte afectuoși cu ei.”

Share:

Articole recomandate