Acerumen

Primele 40 de zile după naștere sunt doar pentru părinți și copil

Primele 40 de zile după naștere sunt doar pentru părinți și copil

Primele 40 de zile după naștere sunt pentru părinți si copil: sunt pentru cuibărit, pentru intimitatea în care se vor cunoaște, pentru a învăța cum să trăiți deja împreună, pentru a petrece mult timp piele lângă piele. Cele 40 de zile de lăuzie vin cu o avalanșă de sentimente și experiențe, și cu o serie de necunoscute. În cartea „Safe Postpartum", Beatrijs Smulders, moașă de profesie, prezintă de la A la Z toate scenariile și situațiile din primele 6 săptămâni de viață ale copilului.

Perioada postpartum este cea mai importantă din viața copilului și a părinților tocmai pentru că este atât de complexă și emoționantă, pentru că atunci vă adaptați și vă descoperiți ca mame și ca tați. Tocmai de aceea, primele 40 de zile după nașterea copilului sunt ale voastre și aveți dreptul să limitați vizitele, să lăsați deoparte obligațiile și telefoanele și să vă concentrați pe piticul vostru care are nevoie de atenție, mângâieri și dragoste.

Primele săptămâni cu bebelușul sunt pentru „cuibărire”: îți protejezi copilul cu dragoste, căldură și hrană; stați aproape unii de alții. În primele săptămâni de viață ale bebelușului părinții au de înfruntat multe provocări: adaptarea, alăptarea, somnul de noapte, cordonul ombilical, suzeta, pătuțul, colicile și, mai ales, plânsul.

Perioada lăuziei este grea, dar și minunată, în același timp. Tocmai de aceea nu trebuie să vă simțiți vinovați față de nimeni dacă nu veți primi vizite, daca nu veți răspunde la telefon sau la mesaje. Pur și simplu este o perioadă în care trebuie să stați împreună cât mai mult, în familie, iar restul lumii poate să aștepte. Această perioadă este a voastră și doar a voastră și aveți nevoie de ea pentru a vă crea acea „bulă” magică de sentimente și emoții care vă vor uni și mai mult.

 

Sursa: copilul.ro; bielousov.com

Articole recomandate

Adaugă comentariu