Studiu: Cu cât îți îmbrățișezi mai mult copilul, cu atât creierul copilului are beneficii mai multe
- 2019-03-15
- 3933
Niciunul dintre părinți nu va uita niciodată momentul când pentru prima dată își îmbrățișează bebelușul, iar noile cercetări sugerează că îmbrățișările stimulează răspunsurile creierului și pot ajuta la compensarea altor traume pe care le pot prezenta nou-născuții.
Cercetătorii de la Spitalul Național de Copii din orașul Columbus, Ohio consideră că îmbrățișările stimulează creierul copilului să răspundă pozitiv la atingerile delicate.
Cercetătorii au folosit o mână EEG moale întinsă peste capetele a 125 de nou-născuți pentru a măsura răspunsurile creierului.
Potrivit unuia dintre autori, medicul Nathalie Maitre, experimentul indică faptul că atingerea piele de piele este absolut vitală pentru copiii nou-născuți.
„Când părinții nu pot face acest lucru, spitalele ar putea să ia în considerare terapeuții ocupaționali pentru a oferi o experiență tactilă atent planificată pentru nou-născuți, în special pentru prematuri ”, spune Maitre.
Știind că o îmbrățișare blândă poate ajuta copilul să treacă mai ușor peste traume și tratamente este doar un motiv pentru părinți ca să-și îmbrățișeze tot mai des bebelușii.
Părinții simt adesea că inimile copiilor cresc de fiecare dată când îi îmbrățișează pe cei mici, dar adevărul este că creierul lor crește chiar mai repede și are beneficii majore de la o simplă atingere.
Sursa: mother.ly; fotografie simbol: qbebe.ro