Acerumen

Cele mai bune sucuri și salate pentru copiii mici

Cele mai bune sucuri și salate pentru copiii mici

Sunt uşor de consumat, de digerat, sunt plăcute la gust şi foarte sănătoase. Micuţul tău va savura fără mofturi aceste sucuri și salate.

Sucul de roșii. Este foarte bogat în vitamina A. Spală roşiile coapte, opărește-le și taie fiecare roşie în patru. Pasează. Sucul poate fi consumat ca atare sau se poate amesteca cu zeamă de măr sau de morcov, în proporţie de 10-20%. Mai poţi turna câte 1-2 linguri de suc de roşii în supă, îmbogăţind-o în vitamine şi făcând-o mai gustoasă . Deasupra poţi rade puţin caşcaval sau brânză telemea nu foarte sărată.

Sucuri combinate. Poți face sucuri din portocale sau din amestecuri de legume şi fructe. Folosește cantităţi egale de zeamă de morcovi, mere şi struguri, la care adaugi 10% suc de roşii şi 5% zeamă de lămâie. Aceste sucuri pot fi date ca adaos la iaurt, cereale instant, orez cu lapte. 

Mix de legume crude și fierte. O salată delicioasă şi bogată în vitamine se poate obţine din spanac (fiert), sfeclă (fiartă), conopidă fiartă, la care se adaugă sos de lămâie sau smântână. Nu uita să presari pe deasupra pătrunjel şi/sau mărar, spălate foarte bine şi tocate mărunt. O altă salată foarte apreciată de copii este alcătuită din cartofi fierţi, tăiaţi, cu roşii, ardei gras şi ou fiert tare, la care se adaugă ulei de măsline, lămâie, pătrunjel mărunţit.

Salata de crudităţi din mere dulci, ţelină şi morcov ras este foarte apreciată de bebeluși. Asezonează cu puțin ulei de măsline şi cu puţină zeamă de lămâie. Poți da copilului şi salată de sfeclă, morcovi, roşii, ţelină, ardei verde, varză, salată verde - singure sau în amestec.

 

Informații: clickpentrufemei.ro

Foto: savoriurbane.com; foodstory.protv.ro; 

Adaugă comentariu