Acerumen

Alege corect pasta şi periuţa de dinţi pentru copii

Alege corect pasta şi periuţa de dinţi pentru copii

Dinți frumoși și necariați, gingii sănătoase și un zâmbet fericit – toate împreună luate, sunt o răsplată binemeritată pentru orice părinte, care are grijă de igiena orală a propriului copil, chiar din primul an de viață. Compania „Chicco” vine în ajutorul părinților conștienți și produce periuțe și paste de dinți, concepute special pentru dinții fragili ai copilașului.   

 

Cum trebuie să fie periuţa de dinţi perfectă

Periuţa perfectă pentru copii trebuie să aibă capul mic și rotund, care să se potrivească perfect guriței mici a copilului; peri moi și conici, pentru o curățare delicată și eficientă, fără a răni gingiile. Periuța de dinți Chicco are caracteristicile perfecte efectuării periajului dentar unui bebeluș. Pe lângă caracteristicile de mai sus, gâtul periuței este ușor îndoit pentru a ajunge cu ușurință și în zonele mai greu accesibile; mâner cu forma ergonomică, potrivit mânuței copilului, moale și cu inserții antialunecare, ușor de utilizat de către părinte (în fază inițială) și mai târziu de către copil. Periuţele au decorațiuni amuzante și în culori „dulci” (pink – roz cu fluturași, light blue - bleu cu peștișori, green – verde cu broscuțe). Acestea au menirea de a antrena copilul în această "joacă" zilnică; este dotată cu capac pentru protecția capului periuței, pentru o igienă maximă.

 

Când începem să folosim periuţa de dinţi

Pediatrii recomandă folosirea periuței de dinți Chicco începând cu vârsta de șase luni - perioada când încep să apară primii dinți. Periatul trebuie efectuat de către părinte, într-un mod cât mai amuzant și mai jucăuș, astfel, ca această rutină zilnică să nu fie percepută de către copil drept un lucru neplăcut și forțat.
 

Cum alegi pasta de dinţi

Pasta de dinți Chicco este recomandată copiilor începând cu vârsta de un an. Aroma de măr și banană, lipsa fluorului și a conservanților, prezența xilitolului (substanță ce combate și previne formarea cariilor) și a calciului-bio – toate împreună formează produsul ideal pentru copii de această vârstă, întrucât nu prezintă nici un pericol în caz de înghițire accidentală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(P)

Adaugă comentariu