Odoraș.

Odoraș.

Linex

Cum îngrijim hăinuțele nou-născutului. Recomandările medicului neonatolog, Dorina Rotaru

Cum îngrijim hăinuțele nou-născutului. Recomandările medicului neonatolog, Dorina Rotaru

Un nou-născut este foarte sensibil la factorii externi, iar hăinuțele sunt foarte importante. În context, am solicitat recomandări pentru îngrijirea hăinuțelor la nou-născuți de la medicul neonatolog de categorie superioară și colaboratorul științific, Dorina Rotaru.

Vă propunem să vedeți în continuare recomandările specialistului:

Hainele pentru nou-născuți trebuie să fie executate din pânze naturale, și anume din bumbac 100%. Mai ales cele care sunt îmbrăcate direct pe piele. Hainele flaușate nu substituie în nici un caz lenjeria copilului, ele sunt îmbrăcate deasupra unui body sau a unui tricou din bumbac.

Dat fiind faptul că un nou-născut regurgitează des sau are nevoie să-i fie schimbat scutecul de câteva ori pe zi, hăinuțele lui trebuie să fie comode, lărguțe, de dorit cu capse, ca el să nu simtă deranjuri la procedura de îmbrăcare-dezbrăcare.

Este de dorit ca hăinuțele să fie întreținute cu grijă și maximă atenție. Să fie spălate separat de hainele maturilor, folosind produse chimice pentru copii și la temperaturi înalte, pentru că numai astfel ne asigurăm de buna lor dezinfectare. Neapărat să fie clătite de 2-3 ori, până când apa este absolut limpede dacă le spălăm manual. Dacă spălăm folosind mașina de spălat, este recomandat regimul indicat în setările mașinii – regim pentru copii, 2 ore la 90-95 de grade C.

 

Share:

Articole recomandate