Acerumen

De ce tot mai mulți părinți aleg scutecele lavabile?

De ce tot mai mulți părinți aleg scutecele lavabile?

Tot mai multe familii din întreaga lume decid să renunțe la scutecele de unică folosiță și să utilizeze  scutece lavabile, refolosibile. De ce, vezi mai jos.

Există două categorii mari de scutece lavabile:

Scutece tradiționale și moderne

De ce scutece textile???

+ Sunt ecologice. Un singur copil folosește în jur de 7,800 de scutece de unică folosință, care se dezintegrează în aproximativ 450- 500 de ani. În cazul scutecelor lavabile, părinții procură un număr relativ redus, în dependență de preferințe.

+ Economie. Pentru un copil de la naștere până la oliță sunt suficiente în jur de 30 de bucăți de scutece lavabile, o investiție care la început pare mare, însă care până într-un final reduce substanțial costurile pentru cele aproape 8,000 de scutece de unică folosință.

+ Nu irită fundulețul copilului. Spre deosebire de scutecele de unică folosință care au în componența lor mai multe chimicale, inclusiv clor și parfum care cauzează iritații, scutecele lavabile nu irită practic deloc fundulețul copilului (posibil doar la începutul folosirii).

+ Un scutec lavabil permite pielii bebelușului să respire.

+ Mulți părinți au mărturisit că folosirea scutecelor lavabile i-a ajutat pe bebeluși să renunțe mai ușor la ele în preajma vârstei de 1,5 ani  și să folosească olița.

+ Pot fi folosite și pentru următorul bebeluș.

Totuși mai multe mămici au menționat că folosirea scutecelor textile implică mai multe bătăi de cap: spălarea acestora dar și incomoditatea în cazul în care este vorba de o ieșire în oraș. De altfel, acestea au mai subliniat că un scutec lavabil nu absoarbe atât de bine la fel ca și unul de unică folosință.

 

Adaugă comentariu