Acerumen

Masajul la bebeluși: cum îl pregătești pe pici și ce tehnici să aplici

Masajul la bebeluși: cum îl pregătești pe pici și ce tehnici să aplici

Masajul este o procedură importantă pentru bebeluș, îi fortifică mușchii și îl ajută să înceapă mai repejor a merge de-a bușilea, să fie mai puternic și mai abil. În ceea ce urmează vă propunem câteva tehnici de masaj pentru piciul care încă nu merge de-a bușilea. Cel mai potrivit moment pentru masaj este după băiță, plus că piciulică va dormi mai dulce apoi.

Pentru masaj bebelușul trebuie întins pe pat, podea sau măsuța pe care îl schimbi. Așterne pe aceasta un prosop și ia lângă tine recipientul cu ulei de masaj pentru micuți.

Începe cu picioarele

Picioarele sunt mai puțin sensibile decât alte părți ale corpului. Folosind un pic de ulei, umezește-ți mâinile și apucă un picioruș si trage dinspre gleznă spre coapsă. Masează ușor folosind o mână după alta, tehnica se numește „mulgerea" piciorului. Ulterior schimbi piciorușul.

Acum ia un picior si rotește-l ușor în fiecare direcție, apoi trece mâinile ca mângâiere din partea de sus a piciorului până la degete. Pentru a masa tălpile bebelușului executa mișcări circulare cu degetele tale peste întreaga suprafață a acesteia. Pentru a termina de masat picioarele, ia fiecare degețel între degetul mare și cel arătător și trage ușor.

Continuă cu brațele

Ia unul din brațele piticului în mâinile tale și repetă mișcarea de mulgere (pe care ai folosit-o și la picioare) de la încheietură până la axilă. Apoi, ia fiecare mânuță și rotește încheietura ușor de câteva ori în fiecare direcție. Execută cercuri mici peste fiecare pălmuță a bebelușului folosind degetele tale mari. Apoi ia ușor câte un deget între degetul tău mare și cel arătător și trage, până când degetele alunecă.

Urmează pieptul

Așează mâinile tale în poziția de rugăciune peste locul unde se află inimioara copilașului. Apoi, deschizând palmele încet, masează pieptul lui prin aplatizarea ușoară a palmelor în direcția piept-burtică. Repetă de câteva ori. Locul plat din partea de sus a pieptului îl masezi ușor în jos până la nivelul coapselor. Repetă mișcarea alternând mâinile, de mai multe ori.

Închei masajul cu spatele

Întoarce copilul pe burtă. Apoi, folosind vârful degetelor, fă cercuri mici pe fiecare parte a coloanei vertebrale, de la gât în jos spre fese. Încheie cu mișcări circulare mai ample și mai lungi. Poți apăsa mai ferm de la umeri până la picioare.

 

Informații: qbebe.ro

Foto: theayurveda.org; babycenter.ca; kknews.cc; 92y.org; devata.co.uk

Adaugă comentariu